Wonen met zorg

Topaz Zuydtwijck ligt in een gezellige wijk in Leiden-Zuid. Vlak bij is een winkelcentrum, kinderboerderij, klein park, zwembad en bushalte.

Topaz Zuydtwijck is het thuis van 93 bewoners met dementie. Juist ook mensen die naast dementie moeilijk begrijpbaar gedrag hebben ontwikkeld, zijn bij ons in deskundige handen. Met ervaren en betrokken medewerkers, kleinschalig georganiseerde afdelingen en veel individuele aandacht en structuur, bieden wij een beschermde woonomgeving. De woonruimten zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de bewoners. Er is bijvoorbeeld volop ruimte voor bewoners die graag rondlopen.

Uw thuis

U heeft een eigen zit-slaapkamer. Deze is door ons al voorzien van bed, garderobekast, raambekleding en vloer- en wandafwerking. U kunt er dus zo in. Met spullen die u dierbaar zijn, maakt u er echt úw thuis van. Een fijne plek om u terug te trekken als u behoefte heeft aan privacy. We kunnen ook 2-persoonskamers inrichten voor (echt)paren die beiden langdurige zorg nodig hebben.

Gezamenlijke huiskamers

Met een aantal medebewoners deelt u een huiskamer. Hier heeft u aanspraak en kunt u gezellig samen koffiedrinken, een spelletje doen of deelnemen aan een activiteit. De huiselijke inrichting draagt bij aan een gevoel van 'zo thuis mogelijk' wonen. In de huiskamers zijn de hele dag gastvrouwen/-heren aanwezig. Voor herkenning, veiligheid en een warm welkom.

Samen koken

De huiskamers zijn voorzien van moderne, complete keukens. Hier wordt iedere dag gekookt naar smaak van de bewoners en samen gegeten. Wie wil, helpt een handje mee met koken. Als u liever in uw eigen kamer eet, kan dat natuurlijk ook.

Eigen team zorgprofessionals

In Zuydtwijck is zorg altijd dichtbij, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Een geruststellend idee. We hebben een eigen team zorgmedewerkers, artsen en behandelaren. Zij hebben veel kennis van en ervaring met de zorg voor ouderen met dementie. U bent dus in goede handen!

Bekende gezichten

We organiseren de zorg rondom uw behoeften, in kleine teams en in nauwe samenwerking met uw mantelzorgers en de vele vrijwilligers van Zuydtwijck. U bent dus zoveel mogelijk omringd door bekende gezichten die u echt kennen. Samen bieden we de zorg die bij ú past en maken we uw verblijf zo aangenaam mogelijk.

Vaste contactpersoon

U heeft een vaste contactpersoon: de eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV'er) bij wie u terechtkunt met uw vragen en zorgen. Dat geldt ook voor uw naasten. De lijnen zijn dus kort en persoonlijk. Een fijn idee, want vooral in de eerste weken na de verhuizing komt er veel op u af. Natuurlijk kunt u met vragen ook terecht bij de andere teamleden.