Topaz Revitel

Revalidatiezorg en behandeling in Leiden

Revalidatie met verblijf voor ouderen en anderen met een kwetsbare gezondheid

Bezoek is de hele dag welkom

Route & contact

Veerle en Rick heten u van harte welkom

Wilt u in een aangename omgeving revalideren na bijvoorbeeld een operatie, beroerte of oncologische behandeling? In Topaz Revitel mag u rekenen op professionele revalidatiezorg en behandeling, begeleiding op maat en moderne medische faciliteiten. Gecombineerd met een warme, gastvrije sfeer en volop privacy in uw eigen, luxe kamer, maakt Revitel een optimale plek om aan uw herstel te werken. Wilt u bij ons revalideren? Laat dit weten aan uw behandelend arts in het ziekenhuis. Het ziekenhuis meldt u bij ons aan. U kunt meestal snel bij ons terecht. Samen zorgen we dat u weer de dingen kunt doen die nodig zijn om veilig en verantwoord naar huis te kunnen. Graag tot ziens!

Geriatrische revalidatiezorg

Revitel biedt geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Dit is complexer dan reguliere revalidatie. U kunt bij ons revalideren als u na een ziekenhuisopname nog niet naar huis kunt vanwege een kwetsbare gezondheid. Bijvoorbeeld omdat u al op leeftijd bent en/of meerdere gezondheidsklachten heeft. Maatwerk en een multidisciplinaire aanpak zijn belangrijk: verschillende zorgverleners zijn nodig voor uw herstel en de zorg moet goed op elkaar worden afgestemd. GRZ is gericht op terugkeer naar huis. Alleen als de inschatting is dat u na de revalidatie weer naar huis kunt, komt u in aanmerking. U kunt uitsluitend op verwijzing van uw medisch specialist bij ons terecht.

Moderne, sfeervolle locatie

Revitel is een moderne locatie in het centrum van Leiden. Het heeft alle benodigde medische voorzieningen, zoals behandelkamers, een fysioruimte en ergotherapeutische oefenkeuken.

Revitel telt 74 ruime kamers. Vanuit uw eigen kamer heeft u prachtig uitzicht over Leiden. Alle kamers hebben een zitje, tv, koelkast en ruime badkamer. De lounge is een gezellige ontmoetingsplek. In het sfeervolle restaurant kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner. We serveren veel eiwitrijke voeding, want eiwitten bevorderen uw herstel op een natuurlijke manier. Uw bezoek is van harte welkom om een hapje mee te eten!

Een kijkje in Revitel

Revalideren in een aangename omgeving met professionele revalidatiezorg en behandeling, begeleiding op maat en moderne medische faciliteiten. Neem een kijkje!

Samenwerken

We werken samen met revalidatiecentrum Basalt, collega-zorgorganisaties Marente en Alrijne Zorggroep, CVA-netwerk Transmuralis en regionale ziekenhuizen zoals het naastgelegen LUMC. Om uw revalidatie goed te laten aansluiten op uw verblijf in het ziekenhuis. En om samen de revalidatiezorg verder te verbeteren, zodat u daar beter van wordt.

De beste zorg bied je samen

Ons eigen expertteam

We hebben een eigen team van artsen, behandelaren en zorgmedewerkers. Zij zijn gespecialiseerd in deze specifieke vorm van revalidatie. We organiseren onze zorg in multidisciplinaire teams rondom uw behoeften. En u zult merken dat bij ons alles revalidatie is.

Betrokken mantelzorgers

Mensen uit uw directe omgeving zijn vaak een grote steun. Zowel tijdens uw revalidatie als bij thuiskomst. Daarom betrekken we uw partner of andere mantelzorger vanaf het begin bij uw revalidatie. Uw partner kan ook tegen betaling bij u op de kamer overnachten.

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Bij Revitel zijn veel vrijwilligers actief. Ze ondersteunen revalidanten bij hun herstel. Een praatje, een wandeling, spelletje of gewoon een kopje koffie drinken: het doet revalidanten enorm goed. Word ook vrijwilliger. Voor jouw warme aandacht krijg je veel terug.

Eerstelijns verblijf

In Revitel verblijven ook mensen voor eerstelijns verblijf hoog complex, op basis van beschikbaarheid. Dit is kortdurende medische zorg die de thuiszorg niet kan bieden.

De participatieraad helpt mee

Topaz wil liefdevolle zorg bieden, elke dag weer. Ziet u mogelijkheden voor ons om de zorg van Revitel te verbeteren? Geef het door aan onze participatieraad. Dan helpt u ook mee. Samen maken we de zorg steeds beter.

Vrienden van Topaz

De Vrienden van Topaz maken allerlei extra’s mogelijk die niet uit het reguliere zorgbudget betaald kunnen worden. Extra’s die voor revalidanten ‘de kers op de taart’ zijn. De Vrienden realiseerden al diverse wensen voor Topaz Revitel. Bijvoorbeeld spelmaterialen voor urenlang speelplezier en dekens voor warme benen tijdens een wandeling met rolstoel. Help meer wensen uitkomen!


“Prima accommodatie, uitstekende fysio, professioneel en vriendelijk personeel”
Bron: ZorgkaartNederland

We zijn zo goed als u dat vindt

Elke dag doen we ons best om uitstekende specialistische revalidatiezorg te bieden. Vaak gaat dat goed. Soms ook niet. In elk geval vinden we het belangrijk om transparant te zijn over de zorg die we bieden en kunnen verbeteren. Weten hoe Topaz Revitel wordt beoordeeld?

Duurzaam vervoer van en naar de locatie

Fiets en lopen

Topaz Revitel ligt naast Leiden Centraal Station (aan de zijde van het LUMC).
Er is een overdekte fietsenstalling voor bezoekers bij het station.

Bus

Vanuit alle richtingen, raadpleeg 9292.nl voor de route: Reisplanner OV
• Bushalte Leiden Centraal

Meer informatie

Bent u nieuw en wilt u meer weten over de locatie, de mogelijkheden voor uzelf of uw naaste of een rondleiding aanvragen? De medewerkers van ons Cliënt Service Bureau helpen u graag verder.

Contact met locatie

Bent u al bekend binnen Revitel? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de afdeling waar uw dierbare verblijft. Of bel het algemene nummer van Topaz Revitel:

Veelgestelde vragen

Is er een wachtlijst voor Revitel?
Hoe vraag ik geriatrische revalidatiezorg aan?

Wilt u bij ons revalideren? Laat dit weten aan uw behandelend arts in het ziekenhuis. Het ziekenhuis meldt u bij ons aan. Wilt u meer weten?

Hoe wordt geriatrische revalidatiezorg vergoed?

Uw zorgverzekeraar vergoedt in de meeste gevallen uw revalidatie. Deze vergoeding is voor revalidatie inclusief verblijf en maaltijden. Uw eigen risico is van toepassing. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Wanneer kan ik op bezoek komen?

Wij hanteren geen bezoektijden. Familie, vrienden en kennissen zijn de hele dag welkom. We verzoeken u vriendelijk om rekening te houden met ingeplande zorg-/behandelmomenten.

Kan ik gratis parkeren bij Revitel?

Nee. Revitel is gevestigd in het pand Level in het centrum van Leiden. In de garage onder het pand Level kunt u betaald parkeren. U rijdt langs het station en kruist een busbaan (dit is toegestaan). Vervolgens ziet u de inrit van de parkeergarage direct naast het gebouw Level. Dit is een openbare parkeergarage. U kunt betalen bij de parkeerautomaat op de begane grond B0. Het is niet mogelijk bij Revitel zelf te betalen of een uitrijkaart te krijgen.

NB: Door de ligging direct naast Leiden Centraal Station, is Revitel zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kan ik tijdelijk verblijven in deze Topaz-locatie?

Ja, als u om medische redenen tijdelijk meer zorg nodig heeft dan u via een vorm van thuiszorg kunt krijgen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor eerstelijns verblijf. U heeft daarvoor een verwijzing nodig van uw (huis)arts.

Hoe kan ik vrijwilliger worden?

Wil je jouw talenten en vaardigheden op een andere manier inzetten voor het welzijn van bewoners en cliënten? We staan open voor je ideeën.

Waar kan ik terecht als ik een andere vraag heb?

Nieuws

Topaz Revitel 10 jaar

Op zondag 28 januari 2024 bestond Topaz Revitel 10 jaar. Dit jubileum werd afgelopen week uitgebreid gevierd …

Lees verder

Verstevigen samenwerking binnen geriatrische herstelzorg

Op woensdag 23 februari was de aftrap van ‘GRZ/herstelzorg in de regio ZHN’.

Lees verder

Regionale zorgorganisaties tekenen intentieovereenkomst …

Topaz bestuurder Lia de Jongh ondertekent een intentieovereenkomst met collega zorgorganisaties Marente, …

Lees verder

Meer berichten