Wonen met zorg

Topaz Overrhyn ligt in een gezellige wijk in Leiden-Noord op loopafstand van een winkelcentrum, bushalte en park. Het is een licht huis met veel gezellige hoekjes. Vanuit een deel van het huis heeft u uitzicht op de velden van voetbalvereniging Roodenburg.

De woonruimten zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de 155 bewoners met dementie of chronische lichamelijke beperkingen. Op de somatiek-afdelingen wonen mensen met lichamelijke beperkingen zo zelfstandig mogelijk. Bewoners met dementie wonen in kleine groepen in een meer beschermde woonomgeving op de psychogeriatrie-afdelingen. Hier is de inrichting herkenbaar, wat een veilig en vertrouwd gevoel geeft. Er is bovendien genoeg ruimte voor bewoners die graag rondlopen.

Uw thuis

Uw eigen zit-slaapkamer is door ons al voorzien van bed, garderobekast, raambekleding en vloer- en wandafwerking. U kunt er dus zo in. Met spullen die u dierbaar zijn, maakt u er echt úw plek van. Een fijne plek om u terug te trekken als u behoefte heeft aan privacy. Topaz Overrhyn heeft ook een klein aantal tweepersoonskamers voor (echt)paren die beiden langdurige zorg nodig hebben.

Gezamenlijke huiskamer

Gezelligheid vindt u in de huiskamer, die u deelt met een aantal medebewoners. Hier heeft u aanspraak en kunt u – als u wilt - samen koffiedrinken, eten of deelnemen aan een activiteit. De huiselijke inrichting draagt bij aan een gevoel van 'zo thuis mogelijk' wonen. In sommige huiskamers zijn de hele dag gastvrouwen/-heren aanwezig. Voor herkenning, veiligheid en een warm welkom!

Eigen team zorgprofessionals

In Overrhyn is zorg altijd dichtbij, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Een geruststellend idee. We hebben een eigen team zorgmedewerkers, artsen en behandelaren. Zij hebben veel kennis van en ervaring met de zorg voor ouderen met dementie en chronisch zieken. U bent dus in goede handen!

Bekende gezichten

We organiseren de zorg rondom uw behoeften, in kleine teams en in nauwe samenwerking met uw mantelzorgers en de vele vrijwilligers van Overrhyn. U bent dus zoveel mogelijk omringd door bekende gezichten die u echt kennen. Samen bieden we de zorg die bij ú past en maken we uw verblijf zo aangenaam mogelijk.

Vaste contactpersoon

U heeft één vaste contactpersoon: de eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV'er) bij wie u terechtkunt met uw vragen en zorgen. Dat geldt ook voor uw naasten. De lijnen zijn dus kort en persoonlijk. Een fijn idee, want vooral in de eerste weken na de verhuizing komt er veel op u af. Natuurlijk kunt u met vragen ook terecht bij de andere teamleden.