Leven in Overrhyn

Activiteiten op maat

In Topaz Overrhyn hoeft u zich niet te vervelen. Er is volop keus uit activiteiten waar u plezier aan beleeft. Samen met anderen of liever alleen en al dan niet begeleid door onze professionele welzijnsmedewerkers of enthousiaste vrijwilligers. We gaan uit van wat u leuk vindt en hoe u uw dag wilt doorbrengen. Samen zoeken we naar activiteiten die daarbij passen. Bijvoorbeeld tekenen, schilderen, muziek maken of luisteren, zitdansen, gezelschapspellen doen, samen de krant lezen, erop uit met de duofiets of biljarten.

Recreatieprogramma

Daarnaast is er een uitgebreid recreatieprogramma voor alle bewoners met optredens, lezingen en spelactiviteiten. Ook organiseren we regelmatig uitstapjes, bijvoorbeeld naar het strand.

Voorzieningen

Naar de kapper, een boodschap doen of hapje eten in een restaurant: deze alledaagse dingen blijven vanzelfsprekend. En het mooie is: u hoeft er de deur niet voor uit, want Overrhyn heeft het allemaal in huis.

Restaurant de Burcht

Iedereen is van harte welkom in ons restaurant voor koffie, thee, (fris)drank, kleine versnaperingen of de lunch. Tegen betaling kunnen bewoners hier hun verjaardag, huwelijk of andere festiviteiten vieren.

Kapsalon Lies

Knippen, föhnen, watergolven, kleuren: kapster Lies zorgt dat uw haar weer goed zit. Wilt u iets bijzonders, bijvoorbeeld omdat u naar een feest gaat? Of gewoon iets nieuws? Lies neemt de tijd voor u en geeft u een metamorfose. U gaat als een ander mens weer de deur uit.

Pedicure-, manicure- of schoonheidsbehandeling

Op afspraak kunt u een pedicure-, manicure- of schoonheidsbehandeling krijgen. De behandeling is op de kamer.

Winkel Kado & Zo

In de winkel van Overrhyn vindt u kleine cadeautjes, badartikelen, allerlei lekkers en leuke hebbedingetjes.

Religieuze ruimten

De kerkzaal is een fijne plek om de stilte op te zoeken. Wekelijks worden er diensten gehouden, geleid door voorgangers van verschillende gezindten. Familie is ook van harte welkom. Daarnaast is er een speciale islamitische gebedsruimte.

Tuin met speel- en beweegtoestellen

In de tuin van Overrhyn is iedereen welkom, jong en oud. Er staan beweegtoestellen voor ouderen die ook met rolstoel bruikbaar zijn. Uitrusten kan op de bankjes met uitkijk op een speeltuin waar klein- en buurtkinderen graag spelen.

Volkstuin ‘Ons stekkie’

Overrhyn heeft een eigen volkstuin in het vlakbij gelegen volkstuinencomplex. ‘Ons stekkie’ is een geliefde plek van veel bewoners. Om lekker te tuinieren of gewoon te zitten en te genieten van alles wat er groeit en bloeit.

Beweegruimte

In Overrhyn is een beweegruimte waar bewoners kunnen bewegen, bijvoorbeeld op de interactieve fiets. Verder zijn er beweegspellen en kunnen bewoners een beweegbox meenemen naar hun kamer.

Duofiets

Met de duofiets maakt u samen met familie, een vriend, een medewerker of vrijwilliger van Topaz gezellige fietstochten. Door de trapondersteuning is het minder zwaar om zelf te fietsen.

Rolstoelauto

Stichting Duinbus verhuurt een rolstoelauto (zonder chauffeur) aan naasten. Voor vervoer van cliënten van Topaz op basis van beschikbaarheid.

Zaalverhuur

Bewoners kunnen 'Berts Hoek' reserveren om hun verjaardag, huwelijk of ander feestje vieren. De catering kunnen wij verzorgen.

Onderzoek ‘Bewoners Blijven Bewegen’

In Zuydtwijck en Overrhyn onderzochten fysiotherapeuten hoe vaak bewoners bewegen en welke invloed dit heeft op hun gezondheid. Uit het onderzoek blijkt dat bewoners vooruitgaan op gebied van zelfstandigheid en kwaliteit van leven als zij meer bewegen. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn beweegruimten ingericht in Zuydtwijck en Overrhyn. Doel is bewoners stimuleren om te blijven bewegen.

Interactieve fiets

In de beweegruimte staat onder meer een interactieve fiets. Op deze fiets met beeldscherm maakt u virtueel een levensechte tocht door de binnenstad van Leiden of de duinen. Ook geschikt voor rolstoelgebonden bewoners.