Wonen met zorg

Topaz Overduin ligt prachtig verscholen in een mooi, glooiend duinlandschap. Het strand, de zee en het gezellige centrum van Katwijk: het is allemaal binnen handbereik.

Topaz Overduin is een grote locatie, maar doet toch kleinschalig en huiselijk aan. We hechten namelijk erg aan een persoonlijke benadering.

Beschermde woonomgeving

Overduin is het thuis van bijna 200 mensen met dementie, het syndroom van Korsakov of de ziekte van Huntington. Op gespecialiseerde, kleinschalige afdelingen en met veel individuele aandacht, bieden we een beschermde woonomgeving. De woonruimten zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de bewoners. Er is bijvoorbeeld volop ruimte voor bewoners die graag rondlopen. De woonvoorziening voor mensen met de ziekte van Huntington wordt geheel vernieuwd.

Uw thuis

U heeft een eigen zit-slaapkamer. Deze is door ons al voorzien van bed, garderobekast, raambekleding en vloer- en wandafwerking. U kunt er dus zo in. Met spullen die u dierbaar zijn, maakt u er echt úw thuis van. Een fijne plek om u terug te trekken als u behoefte heeft aan privacy.

Gezamenlijke huiskamers

Er zijn diverse gemeenschappelijke huiskamers. Hier heeft u aanspraak en kunt u - als u wilt - gezellig samen met medebewoners koffiedrinken, een spelletje doen of deelnemen aan een activiteit. De huiselijke inrichting draagt bij aan een gevoel van 'zo thuis mogelijk' wonen. In een aantal huiskamers zijn de hele dag gastvrouwen/-heren aanwezig. Voor herkenning, veiligheid en een warm welkom.

Samen koken

Sommige huiskamers zijn voorzien van moderne, complete keukens. Hier wordt iedere dag gekookt naar smaak van de bewoners. Wie wil, helpt een handje mee. In alle huiskamers wordt samen gegeten. Als u liever in uw eigen kamer eet, kan dat natuurlijk ook.

Mooi uitzicht

Een aantal (huis)kamers kijkt uit op de duinen. Veel afdelingen hebben een eigen binnentuin en terras. U kunt dus op veel plekken genieten van de mooie omgeving!

Eigen team zorgprofessionals

In Overduin is zorg altijd dichtbij, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Een geruststellend idee. We hebben een eigen team zorgmedewerkers, artsen en behandelaren. Zij hebben veel kennis van en ervaring met de zorg voor ouderen met dementie en chronisch zieken. U bent dus in goede handen!

Bekende gezichten

We organiseren de zorg rondom uw behoeften, in kleine teams en in nauwe samenwerking met uw mantelzorgers en de vele vrijwilligers van Overduin. U bent dus zoveel mogelijk omringd door bekende gezichten die u echt kennen. Samen bieden we de zorg die bij ú past en maken we uw verblijf zo aangenaam mogelijk.

Vaste contactpersoon

U heeft een vaste contactpersoon: de eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV'er) bij wie u terechtkunt met uw vragen en zorgen. Dat geldt ook voor uw naasten. De lijnen zijn dus kort en persoonlijk. Een fijn idee, want vooral in de eerste weken na de verhuizing komt er veel op u af. Natuurlijk kunt u met vragen ook terecht bij de andere teamleden.