Vrijwilligers & Topaz

Als vrijwilliger bij Topaz Overduin sta je dicht bij de mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd: ouderen met dementie en mensen met de ziekte van Huntington of Korsakov. Naast goede zorg, willen we hen ook een aangename oude dag bezorgen. De hulp van vrijwilligers is daarbij onmisbaar.

Samen koffiedrinken, de krant voorlezen, tuinieren, erop uit met de duofiets of meegaan met een uitstapje: jij geeft het leven van bewoners en cliënten extra kleur. We vinden zeker vrijwilligerswerk dat bij jou past. We staan ook open voor jouw ideeën. Bij Overduin zijn we heel dankbaar voor de warme betrokkenheid van bijna 250 vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk doe je samen

Als vrijwilliger maak je deel uit van het team en word je goed begeleid. Je werkt samen met de zorgprofessionals op onze locatie en leert al doende van hen en de andere vrijwilligers. De vrijwilligerscoördinator van Overduin ondersteunt je bovendien waar nodig.

Je krijgt er veel voor terug

Voor je inzet krijg je veel terug. Waardering en eer van je werk natuurlijk. Maar ook specifieke trainingen, want vrijwilligerswerk is een vak apart. Het is mooi, leuk, betekenisvol en afwisselend werk. En gezellig bovendien. Topaz organiseert regelmatig iets leuks voor alle vrijwilligers. Het is daarnaast een mooie aanvulling op je CV. Je bent WA-verzekerd tijdens het vrijwilligerswerk bij Topaz en we vergoeden reiskosten.

"Wij zoeken vrijwilligers die snappen dat het hele leven telt"

Word ook vrijwilliger!

Word vrijwilliger bij Overduin of een van de andere Topaz-zorglocaties of ontmoetingscentra.

Heb je andere ideeën om jouw talenten en vaardigheden in te zetten voor het welzijn van bewoners en cliënten? Neem contact op met Astrid Buskermolen, vrijwilligerscoördinator van Topaz Overduin. Ook voor meer informatie of vragen kun je bij haar terecht. Astrid is bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.