Wonen met zorg

Topaz Munnekeweij is een modern, licht huis, vlak bij het centrum van Noordwijkerhout en een park. In het moderne complex zijn ook een medisch centrum en Wmo Adviescentrum gevestigd. Het draagt bij aan de levendige sfeer in huis.

De woonruimten zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de 70 bewoners met chronische lichamelijke beperkingen of dementie.

Appartementen

Er zijn ruim 50 appartementen met eigen badkamer, keukenblok en terras of balkon. Hier wonen bewoners zo zelfstandig mogelijk met de zorg, structuur en veiligheid die zij nodig hebben. De appartementen zijn zo groot, dat ze ook geschikt zijn voor (echt)paren die beiden langdurige zorg nodig hebben.

Verpleegunit

De 20 bewoners met dementie hebben een eigen zit-slaapkamer op onze verpleegunit. Met intensieve verzorging en verpleging en veel individuele aandacht en structuur, bieden we een plek waar zij zich prettig en geborgen voelen.

Uw thuis

De kamers en appartementen zijn door ons al voorzien van bed, garderobekast, raambekleding en vloer- en wandafwerking. U kunt er dus zo in. Met spullen die u dierbaar zijn, maakt u er echt úw thuis van. Een fijne plek om u terug te trekken als u behoefte heeft aan privacy.

Gezamenlijke huiskamers

Gezelligheid vindt u in de diverse huiskamers. Hier heeft u aanspraak en kunt u - als u wilt - samen koffiedrinken, eten of deelnemen aan een activiteit. De huiselijke inrichting draagt bij aan een gevoel van 'zo thuis mogelijk' wonen. In sommige huiskamers zijn de hele dag gastvrouwen/-heren aanwezig. Voor herkenning, veiligheid en een warm welkom!

Eigen team zorgprofessionals

In Munnekeweij is zorg altijd dichtbij, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Een geruststellend idee. We hebben een eigen team zorgmedewerkers, artsen en behandelaren. Zij hebben veel kennis van en ervaring met de zorg voor ouderen met dementie en chronisch zieken. U bent dus in goede handen!

Bekende gezichten

We organiseren de zorg rondom uw behoeften, in kleine teams en in nauwe samenwerking met uw mantelzorgers en de vele vrijwilligers van Munnekeweij. U bent dus zoveel mogelijk omringd door bekende gezichten die u echt kennen. Samen bieden we de zorg die bij ú past en maken we uw verblijf zo aangenaam mogelijk.

Vaste contactpersoon

U heeft een vaste contactpersoon: de eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV'er) bij wie u terechtkunt met uw vragen en zorgen. Dat geldt ook voor uw naasten. De lijnen zijn dus kort en persoonlijk. Een fijn idee, want vooral in de eerste weken na de verhuizing komt er veel op u af. Natuurlijk kunt u met vragen ook terecht bij de andere teamleden.