Leven in Munnekeweij

Activiteiten op maat

In Topaz Munnekeweij hoeft u zich niet te vervelen. Er is volop keus uit activiteiten waar u plezier aan beleeft. Samen met anderen of liever alleen. Al dan niet begeleid door onze professionele welzijnsmedewerkers of enthousiaste vrijwilligers. We gaan uit van wat u leuk vindt en hoe u uw dag wilt doorbrengen. Samen zoeken we naar activiteiten die daarbij passen. Bijvoorbeeld schilderen, kaarten, bewegen op muziek, erop uit met de duofiets of aan de tovertafel digitale spellen spelen die fysiek, sociaal en mentaal stimuleren.

Recreatieprogramma

Daarnaast is er een uitgebreid recreatieprogramma voor alle bewoners met optredens, lezingen en spelactiviteiten. Vaak schuiven familieleden en buurtbewoners aan, wat zorgt voor extra gezelligheid. Ook organiseren we regelmatig uitstapjes. Of u plant uw eigen uitje met hulp van de vrijwilligers van onze Servicebalie.

Voorzieningen

Naar de kapper, de bibliotheek, bioscoop of een hapje eten in een restaurant: deze alledaagse dingen blijven vanzelfsprekend. En het mooie is: u hoeft er de deur niet voor uit, want Munnekeweij heeft het allemaal in huis.

Servicebalie Munnekeweij

Bij de Servicebalie van Munnekeweij kunnen cliënten spullen lenen, zoals een rolstoelfiets of een tuktuk. U kunt er ook uitjes en activiteiten regelen. Bijvoorbeeld een dagje shoppen, dierentuin of familiebezoek. De servicebalie is bereikbaar via 088 921 1403. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur, in het weekend van 10.00-16.00 uur.

Restaurant De Tuinkamer

Cliënten en bezoekers kunnen dagelijks van 8.00-17.00 uur terecht in De Tuinkamer voor een kopje koffie/thee, een versnapering, lunch of een drankje. U krijgt er gratis gezelligheid bij.

Kapsalon New-4all

Knippen, föhnen, watergolven, kleuren: bewoners hoeven er de deur niet voor uit. Ook mensen die niet in Munnekeweij wonen, kunnen er terecht. Onze kapper verzorgt uw haar en geeft het een oppepper. Kapsalon New-4all is bereikbaar via telefoonnummer 0252 344 171. De kapsalon is gevestigd in de hal van Munnekeweij.

Schoonheids-/pedicuresalon Gé-Ans

Cliënten kunnen een schoonheids- of pedicurebehandeling boeken bij schoonheids-/pedicuresalon Gé-Ans. De behandeling is in de salon of het appartement van bewoners. Om de 6 weken verzorgt Gé-Ans behandelingen op de verpleegunit.

Binnentuin/atrium

De binnentuin, ook wel atrium genoemd, is een fijne, lichte plek om te genieten van de levendigheid om u heen.

Daktuin

Op de fraaie daktuin van Munnekeweij is het altijd fijn toeven. Bewoners kunnen er wandelen, er zijn bankjes om even te rusten en er is een jeu-de-boules-baan.

Bioscoop

Cliënten zijn iedere laatste zondag van de maanden september tot april van harte welkom om in de bioscoop van Topaz Munnekeweij een film te komen kijken. Een kaartje inclusief consumptie na afloop kost € 3,50 en reserveert u via de Servicebalie.

Internetcafé Munnekeweij

Skypen met uw zus in Nieuw-Zeeland? Chatten met uw kleinzoon, omdat hij zijn zwemdiploma heeft gehaald? Het internet haalt de wereld naar u toe. Op pc’s met internet in onze computerruimte kunnen cliënten in alle rust een brief schrijven of een e-mail versturen. Er zijn ook iPads beschikbaar. Onze vrijwilligers helpen u als u er niet uit komt. Regelmatig geven we cursussen voor wie nog niet bekend is met internet en computers. Misschien wordt het wel een nieuwe hobby.

Minibieb

In de binnentuin van Munnekeweij staat een minibieb. Iedereen die een boek wil lenen, ruilen of doorgeven, kan bij deze prachtige minibieb terecht.

Bibliotheek Munnekeweij

Mooie romans van vroeger en nu, spannende thrillers en detectives en aangrijpende biografieën: onze bibliotheek heeft ze op de plank. We hebben ook grootletterboeken en luisterboeken. Vrijwilligers halen en brengen de door u gekozen boeken in de plaatselijke bibliotheek. Aan deze 'boek-aan-huis-service' voor bewoners zijn geen kosten verbonden. Kom gerust langs!

Tovertafel

Met de Tovertafel van Active Cues hebben we een regionale primeur in huis. De Tovertafel is een nieuw spelconcept voor mensen met dementie. Het bestaat uit lichtanimaties die worden geprojecteerd op een eettafel. Deze lichtprojecties zijn interactief: ze reageren op de beweging van handen en armen. Er zijn tot nu toe 7 games ontwikkeld om ouderen met dementie op fysiek, sociaal en mentaal vlak te stimuleren.

Tuktuk-service Munnekeweij

We hebben 3 elektrische tuktuks om cliënten van en naar ons Ontmoetingscentrum te vervoeren. Vrijwilligers besturen de tuktuks. De tuktuks zijn ook beschikbaar voor bewoners voor ritjes naar het dorp of strand. Om bijvoorbeeld een boodschap te doen of op de koffie te gaan bij familie. Ook andere inwoners van Noordwijkerhout met een mobiliteitsbeperking mogen van de tuktuk gebruikmaken voor vervoer binnen Noordwijkerhout. Informatie en reserveringen via de Servicebalie.

Duofiets

Cliënten van Topaz Munnekeweij kunnen kosteloos gebruikmaken van onze elektrische duofiets. U kunt dus met familie, vrienden of kennissen op de fiets stappen. Er zijn ook vrijwilligers die graag met u mee fietsen. Een tocht door de duinen, naar het strand of naar het dorp: het is allemaal mogelijk. Tegen een kleine bijdrage is de fiets ook te huur als u geen cliënt bent van Topaz Munnekeweij.

Rolstoelfiets Munnekeweij

Een Veloplusfiets is een fiets waarop een rolstoel vervoerd kan worden. Onder begeleiding van familie, een vrijwilliger of medewerker kunnen cliënten ermee op pad voor een boodschap, familiebezoek of om gewoon even te genieten van het buiten zijn.

Rolstoelauto

Stichting Duinbus verhuurt de rolstoelauto (zonder chauffeur) aan naasten. Voor vervoer van cliënten van Topaz op basis van beschikbaarheid.

Digitale fiets

Bij behandelingen gebruiken we moderne hulpmiddelen. Een bijzonder voorbeeld tijdens fysiotherapie is de digitale fiets, waarbij u tijdens het fietsen levensecht een tocht maakt door de binnenstad of de duinen. Ook geschikt voor rolstoelgebonden cliënten.

Rondvaartboot

Topaz beschikt over een rondvaartboot. Enkele malen per jaar kunnen bewoners van Munnekeweij hiervan tegen een kleine vergoeding gebruikmaken. Ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

Zaalverhuur

Voor bewoners zijn er diverse ruimten te huur voor het vieren van een feestje. Wij kunnen de catering verzorgen.