Mantelzorgers & Topaz

Als mantelzorger bent u onmisbaar in het leven van uw dierbare, óók na de verhuizing naar Topaz. U bent dan ook de hele dag welkom, we hanteren geen bezoektijden. We stemmen graag af wat u kunt en wilt blijven doen en wat wij u uit handen nemen. En natuurlijk betrekken we u bij belangrijke beslissingen.

U kunt ons helpen uw naaste te leren kennen. Zo kunnen we de zorg goed aansluiten op diens wensen en behoeften. Samen houden we het leven van uw dierbare zo aangenaam mogelijk. Het blijft ook belangrijk om samen leuke dingen te ondernemen, zoals het maken van uitstapjes. We spannen ons ervoor in dit mogelijk te maken en denken graag met u mee.

Mantelzorgondersteuning

Zorgen voor een ander is heel mooi, maar kan ook zwaar zijn. Daarom zorgen wij ook voor mantelzorgers. Met een luisterend oor, tips en adviezen. Bijvoorbeeld met informatieve mantelzorgbijeenkomsten, familieavonden en gespreksgroepen met lotgenoten. U staat er dus niet alleen voor!

Vaste contactpersoon

Bij Topaz vinden we persoonlijk contact met mantelzorgers heel belangrijk. Mantelzorgers van bewoners hebben daarom een vaste contactpersoon: de eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV'er). Maar ook bij de andere teamleden kunt u altijd terecht met uw vragen en zorgen.

Meekijken in het zorgdossier

Als (wettelijk) vertegenwoordiger kunt u via het cliëntportaal Pluriform online toegang krijgen tot het zorgdossier. Uw naaste moet u hiervoor machtigen. Uw EVV-er kan u hier alles over vertellen. Heeft u al in een inlogging? Ga naar het cliëntportaal

Helemaal bij met Familienet

Op sommige locaties werken we met Familienet. Binnen de beveiligde online omgeving van Familienet, posten we regelmatig updates over leuke activiteiten en gebeurtenissen zodat familie op de hoogte blijft. Familie kan ook zelf berichten plaatsen. Vraag ernaar op de locatie.