Wonen met zorg

Topaz Lakenhof ligt in een gezellige wijk in Leiden-Zuid. Vlakbij is een winkelcentrum, bushalte, zwembad en klein park. Vanuit een deel van het pand kijkt u uit op de velden van een voetbalvereniging.

Lakenhof is het thuis van 72 mensen met chronische lichamelijke beperkingen of dementie. Het moderne, lichte en ruime gebouw is afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de bewoners. Zij wonen zo zelfstandig mogelijk met de verzorging, structuur en veiligheid die zij nodig hebben.

Kleinschalige woonvorm

Er zijn 9 groepen waar 8 bewoners samen een huishouden vormen. Iedere groep heeft een gezamenlijke huiskamer met een ruim balkon dat zelfs met bed toegankelijk is. In de huiskamer heeft u aanspraak en kunt u - als u wilt - gezellig samen koffiedrinken, een spelletje doen of deelnemen aan een activiteit. De huiselijke inrichting draagt bij aan een gevoel van 'zo thuis mogelijk' wonen. In de huiskamer is de hele dag een gastvrouw/-heer aanwezig. Voor herkenning, veiligheid en een warm welkom.

Samen koken

De huiskamers zijn voorzien van moderne, complete keukens. Hier wordt iedere dag gekookt naar smaak van de bewoners en samen gegeten. Wie wil, helpt een handje mee met koken. Als u liever in uw eigen studio eet, kan dat natuurlijk ook.

Uw thuis

U heeft een eigen studio met badkamer met toilet. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval. De studio is door ons al voorzien van bed, garderobekast, raambekleding en vloer- en wandafwerking. U kunt er dus zo in. Met spullen die u dierbaar zijn, maakt u er echt úw thuis van. Een fijne plek om u terug te trekken als u behoefte heeft aan privacy.

Optimale vrijheid en veiligheid

In uw studio kunnen slimme sensoren voor alarmering worden aangezet, zodat u daar veilig kunt verblijven. Speciaal voor bewoners met dementie kunnen we bovendien een ‘leefcirkel’ creëren. Een polsband regelt dat alle deuren opengaan tot aan de leefcirkel die de bewoner aankan. Voor de een is dat de buitendeur, voor de ander de etage. We overleggen dit met u en uw naasten. Leefcirkels zorgen op een veilige manier voor veel bewegingsvrijheid en een rustgevende, open sfeer in huis.

Eigen team zorgprofessionals

In Lakenhof is zorg altijd dichtbij, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Een geruststellend idee. We hebben een eigen team zorgmedewerkers, artsen en behandelaren. Zij hebben veel kennis van en ervaring met de zorg voor ouderen met dementie en chronisch zieken. U bent dus in goede handen!

Bekende gezichten

We organiseren de zorg rondom uw behoeften. In kleine teams en in nauwe samenwerking met uw mantelzorgers en de vele vrijwilligers van Lakenhof. U bent dus zoveel mogelijk omringd door bekende gezichten die u echt kennen. Samen bieden we persoonlijke zorg die past bij wat u prettig vindt en nodig heeft. Zo maken we uw verblijf zo aangenaam mogelijk.

Vaste contactpersoon

U heeft één vaste contactpersoon: de eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV'er) bij wie u terechtkunt met uw vragen en zorgen. Dat geldt ook voor uw naasten. De lijnen zijn dus kort en persoonlijk. Een fijn idee, want vooral in de eerste weken na de verhuizing komt er veel op u af. Natuurlijk kunt u met vragen ook terecht bij de andere teamleden.