Leven in Lakenhof

Activiteiten op maat

In Topaz Lakenhof hoeft u zich niet te vervelen. Er is volop keus uit activiteiten waar u plezier aan beleeft. Samen met anderen of liever alleen. Al dan niet begeleid door onze professionele welzijnsmedewerkers, gastvrouwen/-heren of enthousiaste vrijwilligers. We gaan uit van wat u leuk vindt en hoe u uw dag wilt doorbrengen. Samen zoeken we naar activiteiten die daarbij passen. Bijvoorbeeld schilderen, zingen, koersballen, sjoelen, bloemschikken, tuinieren of erop uit met de duofiets.

Recreatieprogramma

Daarnaast is er een uitgebreid recreatieprogramma voor alle bewoners met optredens en (spel)activiteiten. Vaak schuiven familieleden aan, wat zorgt voor extra gezelligheid. Ook organiseren we regelmatig uitstapjes.

Voorzieningen

Naar de kapper, op het balkon genieten van de zon, tuinieren: deze alledaagse dingen blijven vanzelfsprekend. En het mooie is: u hoeft er de deur niet voor uit, want Lakenhof heeft het allemaal in huis.

Tuinkamer

Op de begane grond is de grote, gezellige Tuinkamer met openslaande deuren naar het terras met zitjes. U kunt hier terecht voor een hapje en een drankje met familie of vrienden.

Beweegruimte De Lakenkamer

In beweegruimte 'de Lakenkamer' kunt u beweegspellen doen samen met een medewerker van Topaz.

Digitale fiets

Lakenhof heeft een digitale fiets om virtueel een levensechte tocht te maken. Fietsen op deze fiets met beeldscherm is nooit saai, want er is keuze uit maar liefst 600 routes over de hele wereld. De fiets is ook geschikt als u in een rolstoel zit.

Beweegboxen

In alle huiskamers zijn beweegboxen beschikbaar die bewegen stimuleren. Leuk om samen met uw bezoek te doen!

Balkons, buitenterras en planttafels

Elke huiskamer heeft een eigen balkon waar u heerlijk kunt zitten en genieten van het uitzicht op de voetbalvelden. Het balkon is voorzien van mooie plantenbakken en is ook toegankelijk voor bedden. Op de begane grond is een groot terras met veel groen. Er staan planttafels waar u zelf kunt tuinieren en verschillende bankjes, tafels en stoelen waar u heerlijk kunt zitten in de zon of onder een parasol.

Kapsalon

Knippen, föhnen, watergolven, kleuren: als bewoner hoeft u er de deur niet voor uit. Onze kapper verzorgt uw haar tot in de puntjes en geeft het een oppepper.

Pedicure

Ook voor een pedicurebehandeling kunt u in Lakenhof terecht. U gaat heerlijk ontspannen en verzorgd de deur weer uit.

Rolstoel met duwondersteuning

Lakenhof beschikt over een luxe rolstoel met duwondersteuning. Voor mantelzorgers en vrijwilligers heel fijn, want zo kost een wandeling maken veel minder kracht.

Duofiets

Bewoners van Lakenhof kunnen kosteloos gebruikmaken van onze elektrische duofiets. U kunt dus met familie, vrienden of kennissen op de fiets stappen. Er zijn ook vrijwilligers die graag met u mee fietsen.

Rolstoelauto

Stichting Duinbus verhuurt de rolstoelauto (zonder chauffeur) aan naasten. Voor vervoer van cliënten van Topaz op basis van beschikbaarheid.

Rondvaartboot

Topaz beschikt over een rondvaartboot. Enkele malen per jaar kunnen bewoners van Lakenhof hiervan tegen een kleine vergoeding gebruikmaken. Ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Verhuur Lakenkamer en Tuinkamer

Bewoners kunnen de Lakenkamer of Tuinkamer huren voor het vieren van een feestje. De catering kunnen wij verzorgen.