Wonen met zorg

Topaz Haagwijk ligt in een gezellige wijk in Leiden-Zuid vlak bij een winkelcentrum, bushalte, zwembad en klein park.

De woonruimten zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de 80 bewoners met chronische lichamelijke beperkingen of dementie. Zij wonen zo zelfstandig mogelijk met de verzorging, structuur en veiligheid die zij nodig hebben.

Uw thuis

U heeft een eigen appartement met toilet, wasgelegenheid en klein keukenblok. Het appartement is door ons al voorzien van bed, garderobekast, raambekleding en vloer- en wandafwerking. U kunt er dus zo in. Met spullen die u dierbaar zijn, maakt u er echt úw thuis van. Een fijne plek om u terug te trekken als u behoefte heeft aan privacy. Topaz Haagwijk heeft ook een beperkt aantal tweepersoons appartementen voor (echt)paren die beiden langdurige zorg nodig hebben.

Gezamenlijke huiskamer

Op elke verdieping zijn ruime gemeenschappelijke huiskamers. Hier heeft u aanspraak en kunt u - als u wilt - gezellig samen koffiedrinken, een spelletje doen of deelnemen aan een activiteit. De huiselijke inrichting draagt bij aan een gevoel van 'zo thuis mogelijk' wonen. In sommige huiskamers zijn de hele dag gastvrouwen/-heren aanwezig. Voor herkenning, veiligheid en een warm welkom!

Samen koken

De huiskamers hebben moderne keukens, waar elke dag wordt gekookt naar smaak van de bewoners en samen gegeten. Wie wil, helpt een handje mee. Als u liever 'uit eten' gaat in het grand café van Haagwijk of eet in uw appartement, kan dat natuurlijk ook.

Eigen team zorgprofessionals

In Haagwijk is zorg altijd dichtbij, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Een geruststellend idee. We hebben een eigen team zorgmedewerkers, artsen en behandelaren. Zij hebben veel kennis van en ervaring met de zorg voor ouderen met dementie en chronisch zieken. U bent dus in goede handen!

Bekende gezichten

We organiseren de zorg rondom uw behoeften, in kleine teams en in nauwe samenwerking met uw mantelzorgers en de vele vrijwilligers van Haagwijk. U bent dus zoveel mogelijk omringd door bekende gezichten die u echt kennen. Samen bieden we de zorg die bij ú past en maken we uw verblijf zo aangenaam mogelijk.

Vaste contactpersoon

U heeft één vaste contactpersoon: de eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV'er) bij wie u terechtkunt met uw vragen en zorgen. Dat geldt ook voor uw naasten. De lijnen zijn dus kort en persoonlijk. Een fijn idee, want vooral in de eerste weken na de verhuizing komt er veel op u af. Natuurlijk kunt u met vragen ook terecht bij de andere teamleden.