Leven in Haagwijk

Activiteiten op maat

In Topaz Haagwijk hoeft u zich niet te vervelen. Er is volop keus uit activiteiten waar u plezier aan beleeft. Samen met anderen of liever alleen en al dan niet begeleid door onze professionele welzijnsmedewerkers of enthousiaste vrijwilligers. We gaan uit van wat u leuk vindt en hoe u uw dag wilt doorbrengen. Samen zoeken we naar activiteiten die daarbij passen. Bijvoorbeeld bloemschikken, schilderen, koersbal, zwemmen of erop uit met de duofiets.

Recreatieprogramma

Daarnaast is er een uitgebreid recreatieprogramma voor alle bewoners met optredens, lezingen en spelactiviteiten. Vaak schuiven familieleden en buurtbewoners aan, wat zorgt voor extra gezelligheid. Ook organiseren we regelmatig uitstapjes en jaarlijks een vakantieweek voor bewoners.

Voorzieningen

Naar de kapper, een boodschap doen of hapje eten in een restaurant: deze alledaagse dingen blijven vanzelfsprekend. En het mooie is: u hoeft er de deur niet voor uit, want Haagwijk heeft het allemaal in huis.

Grand café

Cliënten en bezoekers zijn van harte welkom in ons grand café. Tussen de middag serveren wij daar een warme maaltijd voor bewoners die dat willen. Bezoek is van harte welkom om aan te schuiven. Reserveren is gewenst en kan via de receptie van Haagwijk, telefoonnummer: 088 921 1700. Gewoon even een kop koffie of thee drinken? Dat kan ook in het grand café. U krijgt er gratis gezelligheid bij

Bibliotheek

Mooie romans van vroeger en nu, spannende thrillers en detectives en aangrijpende biografieën: onze bibliotheek heeft ze op de plank. We hebben ook grootletterboeken en luisterboeken. Vrijwilligers verzorgen de boekenregistratie en de uitgifte.

Kapsalon

Knippen, föhnen, watergolven, kleuren: als bewoner hoeft u er de deur niet voor uit. Onze kapper verzorgt uw haar en geeft het een oppepper. Ook cliënten van Haagwijk zoals bezoekers van ons ontmoetingscentrum, kunnen gebruikmaken van de kapsalon. Een afspraak maken gaat via de receptie van Haagwijk: loop even langs of bel 088 921 1700.

Schoonheidsbehandeling, pedi-, manicure

Ook voor een schoonheidsbehandeling of behandeling van handen en voeten kunnen bewoners in Topaz Haagwijk terecht. U gaat heerlijk ontspannen en verzorgd de deur weer uit. Ook cliënten van Haagwijk zoals bezoekers van ons ontmoetingscentrum, kunnen behandelingen boeken. Een afspraak maken gaat via de receptie van Haagwijk: loop even langs of bel 088 921 1700.

(Beweeg)tuin

Bij mooi weer is het in de tuin aangenaam om een wandeling te maken. Topaz Haagwijk heeft een prachtige rozentuin en er staan in de tuin beweegtoestellen voor ouderen waarvan u gebruik kunt maken.

Multifunctionele rustruimte

Een ruimte om rustig een gesprek te kunnen voeren, een plek om stil te zijn of naar muziek te luisteren. De multifunctionele rustruimte met een warme inrichting, sfeerverlichting en mooi uitzicht op de tuin, biedt het allemaal.

Digitale fiets

Bij behandelingen gebruiken we moderne hulpmiddelen. Een bijzonder voorbeeld is de digitale fiets. Al fietsend op deze fiets met beeldscherm maakt u een levensechte tocht door de binnenstad van Leiden of de duinen. De fiets is ook geschikt als u in een rolstoel zit.

Duofiets

Bewoners en cliënten van Topaz Haagwijk kunnen kosteloos gebruikmaken van onze duofiets. U kunt dus met familie, vrienden of kennissen op de fiets stappen. Er zijn ook vrijwilligers die graag met u mee fietsen.

Rolstoelauto

Stichting Duinbus verhuurt de rolstoelauto (zonder chauffeur) aan naasten. Voor vervoer van bewoners van Topaz op basis van beschikbaarheid.

Rondvaartboot

Topaz beschikt over een rondvaartboot. Enkele malen per jaar kunnen bewoners van Haagwijk hiervan tegen een kleine vergoeding gebruikmaken. Ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

Zaalverhuur

Bewoners kunnen het grand café huren voor het vieren van een feestje. Wij kunnen de catering verzorgen.