Leven in Foreschate

Activiteiten

In Topaz Foreschate hoeft u zich niet te vervelen. Elke week organiseren we activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Van bloemschikken, schilderen, kaarten tot bewegen op muziek en bingo. Er zit vast iets bij wat u aanspreekt. De geestelijk verzorger organiseert regelmatig kerkelijke vieringen en gespreksgroepen. Ook zijn er regelmatig optredens en gaan we er samen op uit. Bijvoorbeeld naar de weekmarkt, de Hortus Botanicus of een museum.

Voorzieningen

Naar de kapper of een hapje eten in een restaurant: deze alledaagse dingen blijven vanzelfsprekend. En het mooie is: u hoeft er de deur niet voor uit, want Foreschate heeft het allemaal in huis.

Tuin

Topaz Foreschate heeft een prachtige, ruime tuin aan het water. Het is er fijn wandelen of gewoon op een bankje genieten.

Restaurant

In het restaurant van Foreschate kunt u terecht voor koffie, thee, (fris)drank, kleine versnaperingen en een lunch. Leuk om samen met uw bezoek naartoe te gaan. Er is ook een terras met prachtig uitzicht op de tuin. Het restaurant is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Kapsalon

Knippen, föhnen, watergolven, kleuren: de kapper van Topaz Foreschate neemt de tijd voor u.

Pedicure

Topaz Foreschate heeft ook een pedicure. U hoeft de deur dus niet uit voor een goede voetbehandeling.

Duofiets

U kunt kosteloos gebruikmaken van onze duofiets met trapondersteuning. U kunt dus met familie, vrienden of kennissen op de fiets stappen. Er zijn ook vrijwilligers die graag met u mee fietsen.

Tuktuk-service

Een boodschapje doen, gezellig koffiedrinken bij familie of misschien wel even terug naar Voorschoten. Voor dit soort uitstapjes kunt u gebruikmaken van onze tuktuk-service. De moderne tuktuk met het uiterlijk van een golfkarretje is elektrisch, dus milieuvriendelijk en stil. De tuktuk wordt bestuurd door vrijwilligers en medewerkers en is beschikbaar voor ritten in Leiden en directe omgeving.

Rondvaartboot

Topaz heeft een eigen rondvaartboot. Enkele malen per jaar kunnen bewoners van Foreschate hiervan tegen een kleine vergoeding gebruikmaken. De boot is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Rolstoelauto

Stichting Duinbus verhuurt de rolstoelauto (zonder chauffeur) aan familie. Voor vervoer van bewoners, op basis van beschikbaarheid.

Zaalverhuur

Bewoners kunnen een ruimte afhuren voor het vieren van een feestje. Wij kunnen de catering verzorgen.