Topaz Foreschate

Woonzorgcentrum in Voorschoten

Liefdevolle zorg aan mensen met chronische lichamelijke beperkingen of dementie

Familie en vrienden zijn de hele dag welkom

Route & contact

Wij heten u van harte welkom

Foreschate verwijst naar Voorschoten, onze thuisbasis. Onze locatie in Voorschoten is geheel vernieuwd. Foreschate is te typeren als een kleinschalig, gezellig en gastvrij woonzorgcentrum waar iedereen elkaar kent. In Foreschate is van alles te doen en er zijn veel voorzieningen om van te genieten. Foreschate heeft kortom alles in huis om prettig te wonen en te leven, mét de zorg die u nodig heeft. U bent omringd door een vertrouwd team van medewerkers en vrijwilligers, en dus bekende gezichten. Samen met uw naasten zorgen we voor een warme, huiselijke sfeer, waar u zich gezien voelt en écht thuis bent. En waar u zoveel mogelijk uw leven leidt zoals u dat wilt. Graag tot ziens!

Let op: Foreschate is een veelgekozen locatie. We werken met een wachtlijst.

Wonen en leven in Topaz Foreschate

Wonen met zorg

In Foreschate woont u comfortabel met het prettige gevoel dat zorg altijd dichtbij is. Uw eigen studio is echt úw plek en biedt volop privacy. Aanspraak en gezelligheid vindt u in de gemeenschappelijke huiskamers.

Activiteiten & voorzieningen

De activiteiten en voorzieningen die het leven in en rondom onze locatie leuker en aangenamer maken. Zoals de kapsalon, pedicure en ruime tuin. En tal van optredens, activiteiten en uitstapjes om bij aan te schuiven.

De cliëntenraad helpt mee

Topaz wil liefdevolle zorg bieden, elke dag weer. Ziet u mogelijkheden voor ons om de zorg van Foreschate te verbeteren? Geef het door aan onze cliëntenraad. Dan helpt u ook mee. Samen maken we de zorg steeds beter.

De beste zorg bieden we samen

Ons eigen team van experts

We hebben eigen artsen, zorgmedewerkers en behandelaren. Zij zijn gespecialiseerd in ouderen en chronisch zieken. We organiseren onze zorg in kleine teams rondom uw behoeften. Samen met naasten en vrijwilligers. Want: de beste zorg bied je samen!

Thuis voor mantelzorgers

Als mantelzorger bent u onmisbaar in het leven van uw dierbare, óók na de verhuizing naar Foreschate. We stemmen af wat u wilt blijven doen en wat wij uit handen nemen. We zijn er ook voor u. Omdat we weten hoe intensief zorgen voor een ander kan zijn.

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Als vrijwilliger staat u dicht bij de mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Samen koffiedrinken, erop uit met de duofiets, tuinieren, de krant voorlezen of meegaan met een uitstapje: u geeft het leven van bewoners extra kleur én krijgt daar veel voor terug.

Ondersteuning thuis

We hebben binnen Foreschate veel ervaring met zorg voor chronisch zieken en ouderen met dementie. Die deskundigheid zetten zetten we ook graag in voor mensen die zelfstandig wonen via:

Klaar voor de toekomst

We zien dat ouderen steeds meer en complexere zorg nodig hebben. Dat stelt andere eisen aan de indeling en inrichting van een woonzorgcentrum. Mede daarom is gekozen voor nieuwbouw van het pand in Voorschoten. Zo kunnen we een toekomstbestendig gebouw realiseren dat past bij de mensen die er wonen. Het nieuwe gebouw is zo ontworpen dat er in kleine groepen kan worden geleefd en gezorgd. Er komen 7 huiskamers met aangrenzend elk 10 studio’s. Ze vormen huiselijke woningen waar zoveel mogelijk geleefd wordt zoals thuis. We verwachten de nieuwbouw medio mei 2024 in gebruik te kunnen nemen. Alle bewoners die in Groenhoven in Leiden wonen op het moment van verhuizen naar Voorschoten, zijn verzekerd van een plek in de nieuwbouw.

Vrienden van Topaz

De Vrienden van Topaz maken allerlei extra’s mogelijk die niet uit het reguliere zorgbudget betaald kunnen worden. Extra’s die voor bewoners ‘de kers op de taart’ zijn. De Vrienden realiseerden al diverse wensen voor Topaz Foreschate. Bijvoorbeeld een duofiets en een tuktuk. Help meer wensen uitkomen!

“De zorg is erg betrokken bij mij. Ik heb het daardoor zeker naar mijn zin hier.”
Bron: ZorgkaartNederland

We zijn zo goed als u dat vindt

Elke dag doen we ons best om liefdevolle zorg te bieden. Vaak gaat dat goed. Soms ook niet. In elk geval vinden we het belangrijk om transparant te zijn over de zorg die we bieden en kunnen verbeteren. Weten hoe Topaz Foreschate wordt beoordeeld?

Duurzaam vervoer van en naar de locatie (vanaf juni 2024)

Deze informatie geldt voor de nieuwbouwlocatie aan de Rouboslaan 1 in Voorschoten die in juni 2024 in gebruik wordt genomen.

Fiets

  • Route vanaf station Voorschoten naar Foreschate, duur 2 minuten: routeplanner.fietsersbond.nl)
  • Medewerkers: fietsenstalling (overdekt)
  • Bezoekers kunnen hun fiets plaatsen in de fietsenstalling buiten.

Bus

Raadpleeg 9292.nl voor de routes: Reisplanner OV
• Bushalte Foreschate Voorschoten en Bushalte Jan van Hooflaan
Bus 46 Richting Den Haag Centraal
Bus 46 Richting Wassenaar Duinrell
Bus 5 Richting Leiden Centraal
Bus 5 Richting Voorschoten Starrenburg

Auto

U kunt bij Foreschate gratis parkeren in de wijk.

Meer informatie

Bent u nieuw en wilt u meer weten over de locatie, de mogelijkheden voor uzelf of uw naaste of een rondleiding aanvragen? De medewerkers van ons Cliënt Service Bureau helpen u graag verder.

Contact met locatie

Bent u al bekend binnen Foreschate? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw contactpersoon (de eerstverantwoordelijke verzorgende) of de afdeling waar uw dierbare woont. U kunt ook het algemene nummer van Foreschate bellen:

Veelgestelde vragen

Is er een wachtlijst voor Foreschate?

De geschatte wachttijd is tussen de 6 en 9 maanden. Dit betreft de wachtlijst voor langdurig verblijf.

Informeer bij het Cliënt Service Bureau (CSB) van Topaz naar de meest actuele wachttijd en eventueel naar de mogelijkheden voor dagbesteding, verpleeghuiszorg thuis via Volledig Pakket Thuis of verblijf in een van onze andere locaties.

Hoe vraag ik wonen met zorg aan?

U vraagt wonen met zorg aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De zorgadviseurs van het Cliënt Service Bureau (CSB) van Topaz helpen u hier graag bij.

Hoe wordt wonen met zorg vergoed?

De zorg die u krijgt als u bij ons woont, wordt vergoed via de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt hiervoor een eigen bijdrage via het CAK. De hoogte van uw eigen bijdrage berekent u op www.hetcak.nl. Of vraag de zorgadviseurs van het Cliënt Service Bureau (CSB) van Topaz om hulp.

Wanneer kan ik op bezoek komen?

Wij hanteren geen bezoektijden. Familie, vrienden en kennissen zijn de hele dag welkom. We verzoeken u vriendelijk om rekening te houden met ingeplande zorg-/behandelmomenten.

Kan ik gratis parkeren bij Foreschate?

Er is een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen voor bezoekers op het terrein van Foreschate. Als het vol is, kunt u (betaald) parkeren in de wijk. Nog fijner is het als u parkeert op parkeerterrein Haagweg op een klein kwartier loopafstand van onze locatie.

Kan ik tijdelijk verblijven in deze Topaz-locatie?

Ja, als u om medische redenen tijdelijk meer zorg nodig heeft dan u via een vorm van thuiszorg kunt krijgen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor eerstelijns verblijf. U heeft daarvoor een verwijzing nodig van uw (huis)arts.

Kan ik als niet-bewoner ook gebruikmaken van voorzieningen?

Ook als u thuis woont, is Topaz er voor u. Onze fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en andere behandelaren kunnen u zo nodig thuis behandelen.

Bovendien bent u van harte welkom bij onze Topaz-locaties. Wanneer u gebruik wilt maken van onze kapper, pedicure of ons sfeervolle restaurant, loopt u gewoon bij ons binnen. De receptioniste bij de ontvangstbalie wijst u de weg. Voor deelname aan onze ontmoetingscentra, heeft u eerst een indicatie nodig.

Heeft u vragen?

Zijn er nog bijkomende kosten als ik bij Topaz kom wonen?

Ja, bepaalde aanvullende producten en diensten vallen niet onder de Wet langdurige zorg (Wlz), zoals waskosten en telefoon/tv aansluiting. U bent uiteraard geheel vrij in uw keuze deze wel of niet af te nemen. Zodra u bij ons komt wonen, krijgt u informatie over de producten en diensten die u extra kunt afnemen en de kosten die wij daarvoor in rekening brengen.

Heeft u vragen?

Moet ik tijdens mijn verblijf bij Topaz een geldig id hebben?

Ja, in Nederland is het verplicht een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Bij de start van uw verblijf vragen we tijdens het intakegesprek naar uw identiteitsbewijs. Heeft u geen (geldig) identiteitsbewijs en kunt u niet meer zelfstandig naar de gemeente? Dan kan er een afspraak met een fotograaf en een medewerker van het gemeentehuis gemaakt worden in de Topaz-locatie.

Hoe kan ik vrijwilliger worden?

Wil je jouw talenten en vaardigheden op een andere manier inzetten voor het welzijn van bewoners en cliënten? We staan open voor je ideeën.

Hoe kan ik de cliëntenraad versterken?
Waar kan ik terecht als ik een andere vraag heb?

Nieuws

Eerste paal nieuwbouw zorgcomplex Topaz Foreschate

Vrijdag 17 juni startte officieel de bouw van het nieuwe Topaz Foreschate in Voorschoten.

Lees verder

Verhuizing bewoners Topaz Foreschate naar Leiden

Deze week verhuizen alle 48 bewoners van woonzorgcentrum Topaz Foreschate van Voorschoten naar hun tijdelijke …

Lees verder

Meer berichten

Waarom Topaz

Bent u cliënt bij ons, dan kijken we verder dan uw medische situatie. We weten dat u een rijk leven achter de rug heeft met vrienden, familie, werk, hobby's, passies en uiteenlopende gebeurtenissen en ervaringen. We willen u graag beter leren kennen, want alleen dan zijn we in staat de zorg en ondersteuning te bieden die bij ú past. En daarmee de glimlach op uw gezicht te toveren waar we het allemaal voor doen. Ons motto luidt dan ook: het hele leven telt.