Revalideren na een beroerte (CVA)

Het leven verandert na een beroerte, ook wel Cerebro Vasculair Accident (CVA) genoemd. Het kost tijd om lichamelijk en mentaal te herstellen van een herseninfarct of hersenbloeding.

Vaak kunt u na de ziekenhuisopname niet gelijk naar huis. Dan bent u van harte welkom in Topaz Revitel in Leiden. Wij zijn gespecialiseerd in revalidatie na een beroerte.

Revalideren in Topaz Revitel

U verblijft in Revitel waar u in een sfeervolle omgeving met volop privacy werkt aan uw herstel. U leert omgaan met wat u misschien niet meer kunt. Maar u leert vooral om weer zoveel mogelijk zelf te kunnen.

Gespecialiseerde revalidatiezorg en behandeling

Gespecialiseerde zorg in elke fase is cruciaal om zo goed mogelijk te herstellen van een beroerte. Onze medewerkers zijn opgeleid om de best mogelijke revalidatiezorg en behandeling te bieden na een beroerte. De fysiotherapeut helpt bijvoorbeeld bij bewegen en opbouw van kracht en uithoudingsvermogen. De logopedist kan spraak- en taalproblemen behandelen. De ergotherapeut leert u dagelijkse activiteiten weer zelfstandig uit te voeren.

Samenwerking

Topaz werkt binnen CVA-netwerk Transmuralis samen met revalidatiecentrum Basalt en de ziekenhuizen in de regio. U mag rekenen op een soepele transfer van het ziekenhuis naar Revitel, met een zorgvuldige overdracht en goede afstemming van eventuele controlebezoeken in het ziekenhuis.

Het ziekenhuis meldt u aan

Wilt u bij ons revalideren na een beroerte? Laat het weten aan uw behandelend arts in het ziekenhuis. Het ziekenhuis meldt u bij ons aan.