Revalidatie en herstel

Heeft u een operatie of intensieve medische behandeling gehad? Of bent u getroffen door een beroerte (CVA) of hartinfarct? Als u na de ziekenhuisopname nog niet naar huis kunt, bent u van harte welkom om bij ons te revalideren.

U verblijft in Topaz Revitel in Leiden: een moderne, sfeervolle locatie waar u een eigen, luxe kamer met badkamer en volop privacy heeft. Onder begeleiding van ons ervaren team gaat u aan de slag met uw herstel. Doel is uw zelfstandigheid terugwinnen. Zodat u met een veilig gevoel kunt terugkeren naar uw vertrouwde woonomgeving.

Geriatrische revalidatie

Topaz biedt geriatrische revalidatie (GR). Dit is complexer dan reguliere revalidatie. U kunt bij ons revalideren als u na een ziekenhuisopname nog niet naar huis kunt vanwege een kwetsbare gezondheid. Bijvoorbeeld omdat u al op leeftijd bent en/of meerdere gezondheidsklachten heeft. Maatwerk en een multidisciplinaire aanpak zijn belangrijk: verschillende zorgverleners zijn nodig voor uw herstel en de zorg moet goed op elkaar worden afgestemd. GR is gericht op terugkeer naar huis. Alleen als de inschatting is dat u na de revalidatie weer naar huis kunt, komt u in aanmerking. U kunt uitsluitend op verwijzing van uw medisch specialist bij ons terecht.

Hoe we helpen

U krijgt bij ons de ondersteuning die nodig is voor een vlot herstel. Onder het motto ‘alles is revalidatie’ leert u weer zelf de dingen te doen die bij uw vertrouwde dagelijkse leven horen.

Tijdens uw verblijf

  • Verzorging en verpleging. Bijvoorbeeld hulp bij opstaan, wassen, aankleden, medicatie en wondverzorging.
  • Specialistische behandeling en begeleiding. Er is aandacht voor uw fysieke herstel en eventuele sociale en emotionele problemen waar u door uw gezondheidsklachten tegenaan loopt.

Na uw verblijf

Vaak is uw revalidatie nog niet helemaal afgerond als u naar huis gaat. We bieden daarom uitgebreide nazorg, zodat we zeker weten dat u het thuis weer zelf redt.

Gespecialiseerd revalidatieteam

Een compleet team van experts staat voor u klaar. Zij zijn gespecialiseerd in revalidatie bij complexe en/of meervoudige gezondheidsklachten. Ons revalidatieteam bestaat uit specialisten ouderengeneeskunde (artsen), verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologen, geestelijk verzorgers en maatschappelijk werkers. Zij zijn opgeleid voor deze specialistische vorm van revalidatie. Met wie u te maken krijgt, hangt uiteraard af van wat nodig is voor uw herstel. We stemmen de zorg en behandeling op elkaar af en u krijgt het maatwerk dat u nodig heeft om zo goed mogelijk te herstellen.

Topcare

Topaz Revitel is een van zes zorgorganisaties in Nederland met een Topcare-predicaat voor geriatrische revalidatie. Topcare staat voor topzorg voor mensen die specialistische zorg nodig hebben. Het Topcare-predicaat geeft aan dat:

  • Topaz investeert in onderzoek en innovatie en nieuwe behandelmethoden ontwikkelt.
  • Topaz medewerkers opleidt om de best mogelijke zorg te bieden.
  • Topaz samenwerkt in de keten en kennis deelt in de sector.
Een kijkje in Topaz Revitel

Revalideren in Topaz Revitel

Tijdens uw revalidatie verblijft u in Topaz Revitel. Neem alvast een kijkje! Goed om te weten: Topaz Revitel heeft het HKZ-kwaliteitskeurmerk en revalidanten waarderen Revitel met een hoog rapportcijfer op ZorgkaartNederland.

Mantelzorger

Mensen uit uw directe omgeving zijn vaak een grote steun. Zowel tijdens uw revalidatie als bij thuiskomst. Daarom betrekken we uw partner of andere mantelzorger vanaf het begin bij uw revalidatie. Uw mantelzorger leert uw (tijdelijke) beperkingen kennen en weet welke ondersteuning u wanneer nodig heeft. Samen werkt u aan een snelle terugkeer naar huis.

Verblijf samen met uw partner

Uw partner kan tegen betaling bij u op de kamer overnachten. We hebben tweepersoonskamers en in de eenpersoonskamers is genoeg ruimte voor een extra bed.

Samenwerken

We werken samen met revalidatiecentrum Basalt, collega-zorgorganisaties Marente en Alrijne Zorggroep, CVA-netwerk Transmuralis en regionale ziekenhuizen zoals het naastgelegen LUMC. Om uw revalidatie goed te laten aansluiten op uw verblijf in het ziekenhuis. En om samen de revalidatie verder te verbeteren, zodat u daar beter van wordt.

Zorg aanvragen

Wilt u bij ons revalideren? Laat dit weten aan uw behandelend arts in het ziekenhuis. Het ziekenhuis meldt u bij ons aan. Wilt u meer weten?

Vergoeding

Uw zorgverzekeraar vergoedt in de meeste gevallen uw revalidatie. Deze vergoeding is voor revalidatie inclusief verblijf en maaltijden. Uw eigen risico is van toepassing. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.