Wonen met zorg

Bent u door uw ziekte te veel afhankelijk geworden van zorg en is zelfstandig wonen niet meer mogelijk? Dan kunt u kiezen om in Huntington expertisecentrum Topaz Overduin in Katwijk te gaan wonen. We bieden gespecialiseerde zorg in een prettige, huiselijke sfeer.

Zowel de zorg als de woonruimten zijn afgestemd op uw mogelijkheden. Met veel individuele aandacht, persoonsgerichte begeleiding en structuur, bieden wij een beschermde woonomgeving aan bijna tachtig mensen met de ziekte van Huntington. Een veilige plek waar bewoners zich prettig en geborgen voelen en zorg altijd dichtbij is. Een heel mooie plek bovendien, want vanuit Overduin heeft u prachtig uitzicht op de duinen en bent u zo op het strand of in het gezellige centrum van Katwijk.

Verzorging, verpleging en behandeling

In Huntington expertisecentrum Topaz Overduin woont u met de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Uw verzorging, verpleging en begeleiding is in handen van onze ervaren medewerkers met veel kennis van de ziekte van Huntington. Iedereen zal u stimuleren zo veel mogelijk zelf te doen, zodat u zo zelfstandig mogelijk blijft. Waar het niet lukt, zijn wij er voor u.

Specialist ouderengeneeskunde

Zodra u bij ons woont, neemt onze specialist ouderengeneeskunde (een arts) de medische zorg en behandeling over van uw huisarts.

Gespecialiseerde behandeling

Helaas is de ziekte van Huntington niet te genezen, te vertragen of af te remmen. We kunnen wel helpen bij het behouden en in sommige gevallen herstellen van uw mogelijkheden en zelfredzaamheid. Met logopedie, fysiotherapie en andere behandelingen waar u baat bij heeft, maken we de ziekte zo dragelijk mogelijk.

Fysiotherapie bij huntington
Logopedie bij huntington
Duinloopprogramma

Hoe woont u in Topaz Overduin?

Huntington expertisecentrum Topaz Overduin heeft verschillende woonafdelingen, afgestemd op de verschillende en veranderende behoeften van bewoners. Er is ook een gespecialiseerde afdeling voor mensen met complex gedrag en/of andere psychiatrische problematiek. Hier krijgt u de behandeling en begeleiding die u nodig heeft op een manier die bij u past, voor korte of langere tijd. Zodra u weer zonder deze zorg kunt, verhuist u (terug) naar een passende woonafdeling.

U heeft een eigen zit-slaapkamer waar u zich terugtrekt als u behoefte heeft aan privacy. Gezelligheid en aanspraak vindt u in de gemeenschappelijke huiskamer met keuken die u deelt met een aantal medebewoners.

Nieuwbouw Huntington-afdelingen

De Huntington-afdelingen en het restaurant van Topaz Overduin worden geheel vernieuwd. Er komen ruimere kamers helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd. We verwachten de nieuwbouw in 2024 te kunnen betrekken.

Hoe brengt u uw dag door?

Dat is aan u. We helpen u graag met het vinden van een voor u betekenisvolle dagbesteding. Ook organiseren we uiteenlopende activiteiten waarbij u kunt aansluiten en zijn er veel voorzieningen waarvan u gebruik kunt maken.

Vragen die veel worden gesteld

Is er een wachtlijst voor huntingtonzorg?

We proberen u zo snel mogelijk te helpen. Wilt u weten hoe snel u terechtkunt?

Hoe vraag ik huntingtonzorg aan?

Wij helpen u graag verder. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Hoe wordt huntingtonzorg vergoed?

De meeste huntingtonzorg wordt vergoed door uw zorgverzekeraar of via de Wet langdurige zorg (Wlz).

Wij helpen u graag.

Waar kan ik terecht met andere vragen over huntington?