Polikliniek Huntington

Heeft u de diagnose huntington? Dan kunt u bij het multidisciplinaire team van Polikliniek Huntington terecht voor:

  • Deskundig advies over passende ondersteuning en behandeling in uw situatie op basis van een uitgebreid onderzoek.
  • Antwoorden op vragen die de diagnose huntington oproept. Zoals over het verloop van de ziekte, over zelfredzaamheid gericht op wonen en dagelijks functioneren en over hulpmiddelen.

Polikliniek Huntington is een initiatief van Ketenzorg Huntington West Nederland en gevestigd in Topaz Overduin in Katwijk.

Multidisciplinair onderzoek

In de polikliniek bezoekt u op één dag een gespecialiseerde arts en behandelaren met uiteenlopende expertises voor een ‘multidisciplinaire screening’. Zij stellen allerhande vragen om inzicht te krijgen in uw gezondheid. Indien nodig voert u aanvullende tests uit. We zullen u ook vragen wat voor u belangrijk is in het leven zodat wij onze zorg daarop kunnen afstemmen. Op basis van alle informatie, eventueel aangevuld met adviezen van de neuroloog van het LUMC en andere deskundigen, ontvangt u een maatwerkadvies.

Persoonlijk behandelplan

Wordt nog geen behandeling geadviseerd? Dan zien we u graag volgend jaar weer. Is wel behandeling nodig, dan stellen we samen met u een persoonlijk behandelplan op. Voor de uitvoering daarvan kunt u bij Topaz Overduin terecht of u kiest voor een andere zorgverlener. In dat geval werken onze deskundigen nauw samen met de zorgverlener van uw keuze.

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten op de huntington-screeningsdag?
  • Voorafgaand aan uw bezoek aan de polikliniek, komt een maatschappelijk werker/casemanager op huisbezoek voor een intakegesprek. In dit gesprek bespreekt u samen uw vragen en wensen. Op basis daarvan adviseert de maatschappelijk werker/casemanager welke behandelaren u het best kunt bezoeken. Bijvoorbeeld de psycholoog, fysio- of ergotherapeut, logopedist of diëtist. Samen bepaalt u een geschikte datum voor de screeningsdag.
  • Als de screening is gepland, ontvangt u een uitnodiging. Hierin staat wanneer u wordt verwacht en een overzicht van de afspraken bij de verschillende behandelaren.
  • De dag begint doorgaans om 10.00 uur. U meldt zich bij de receptie. De secretaresse haalt u op en brengt u naar de wachtruimte. Hier wacht u tot de eerste behandelaar u ophaalt. De betreffende behandelaar brengt u tijdig weer naar uw volgende afspraak. In de wachtruimte kunt u de hele dag tussen uw afspraken door koffie, thee, water en koek halen.
  • Om 12.00 uur is er tijd om te lunchen. U kunt zelf een broodje meenemen van thuis of (tegen betaling) in ons restaurant van een lunch genieten.
  • Een screeningsdag duurt meestal tot 15.30 uur. Tussen de afspraken door kunt u met vragen altijd terecht bij de secretaresse die regelmatig even langsloopt, bij de receptionist of bij de behandelaren.
  • Voor uw vertrek krijgt u een evaluatieformulier. Dit formulier kunt u thuis invullen en kosteloos naar ons terugsturen. Uw antwoorden helpen ons om de screeningsdag verder te verbeteren.

Tips kleding en schoeisel screeningsdag

Wij raden u aan deze dag makkelijke, loszittende kleding te dragen en schoenen die goed om de voet sluiten.

Hoe vraag ik huntingtonzorg aan?

Wij helpen u graag verder. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Hoe wordt huntingtonzorg vergoed?

De meeste huntingtonzorg wordt vergoed door uw zorgverzekeraar of via de Wet langdurige zorg (Wlz).

Wij helpen u graag.

Is er een wachtlijst voor huntingtonzorg?

We proberen u zo snel mogelijk te helpen. Wilt u weten hoe snel u terechtkunt?

Waar kan ik terecht met andere vragen over huntington?