Casemanagement Huntington

Heeft u de ziekte van Huntington en woont u zelfstandig? Dan komt er veel op u af. Dat geldt ook voor uw familie en andere naasten.

Dan is het fijn om met raad en daad ondersteund te worden door iemand die alles weet over de ziekte en wat daarbij komt kijken. Over zorg en behandeling, maar ook over welzijn, relaties, wonen, werk en inkomen. Onze casemanagers zijn gespecialiseerd in huntington en weten de weg naar de juiste instanties.

Persoonlijke begeleiding

De casemanager begeleidt u en uw naasten bij het omgaan met de ziekte. Er is aandacht voor verwerking van de verlieservaring. We bekijken samen wat u belangrijk vindt in het leven, waar uw kracht en kwaliteiten liggen en hoe die het beste in te zetten. We brengen uw draagkracht en dat van uw naasten in kaart en zoeken samen naar mogelijkheden en oplossingen.

Maatschappelijk werkers

De casemanagers zijn gediplomeerde maatschappelijk werkers die u en uw naasten begeleiden. Vaak al vanaf het begin van het ziekteproces. Zo lang u thuis woont, blijft de casemanager uw steun en toeverlaat bij vragen of problemen.

De casemanagers/maatschappelijk werkers zijn er voor:

  • Al uw vragen over de ziekte.
  • Een luisterend oor en goed gesprek. Om te leren omgaan met uw ziekte, bij veranderingen in uw woon-/werk-/sociale omgeving, het verwerken en accepteren van uw situatie.
  • De kortste route naar de juiste instanties.
  • Praktische hulp, bijvoorbeeld bij het aanvragen van zorg, uitkering, bewindvoering en mentorschap, bij werk of dagbesteding of het vinden van een geschikte woonvorm.
  • (Ondersteuning bij) coördinatie van alle zorg die u nodig heeft.
  • Kennis overdragen aan uw naasten en/of verzorging over hoe ze u het beste kunnen ondersteunen.

Veelgestelde vragen

Is er een wachtlijst voor huntingtonzorg?

We proberen u zo snel mogelijk te helpen. Wilt u weten hoe snel u terechtkunt?

Hoe vraag ik huntingtonzorg aan?

Wij helpen u graag verder. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Hoe wordt huntingtonzorg vergoed?

De meeste huntingtonzorg wordt vergoed door uw zorgverzekeraar of via de Wet langdurige zorg (Wlz).

Wij helpen u graag.

Waar kan ik terecht met andere vragen over huntington?