Senioren Fit

Bewegen is gezond. Maar ouderdom, een beperking of ziekte, kunnen het moeilijker maken om actief te blijven.

De bewegingstherapeuten van Behandelpraktijk Topaz helpen u om op een verantwoorde manier te bewegen, rekening houdend met wat u aankan. Dit doen ze met het programma 'Senioren Fit': sporten met een eigen 'personal trainer'.

Wie we helpen

Onze bewegingstherapeuten zijn gespecialiseerd in senioren en mensen met chronische lichamelijke beperkingen of chronische ziekten als dementie, huntington, parkinson en diabetes.

Senioren Fit kan worden ingezet bij:

  • Verminderde spierkracht, balans, mobiliteit, conditie
  • Looptraining
  • Valgevaar
  • Depressie

Bewegen met plezier

Regelmatig bewegen houdt de spieren soepel en uw conditie en kracht op peil. Bewegen heeft bovendien een positieve invloed op uw geheugen en hoe u zich voelt. Genoeg redenen om weer in beweging te komen of te blijven. Met gerichte adviezen en oefeningen zorgen onze therapeuten dat u met plezier beweegt en zo zelfstandig mogelijk blijft.

Training op maat

U bespreekt met de bewegingstherapeut waaraan u wilt werken en doet enkele tests. Op basis hiervan stelt de bewegingstherapeut een training op maat voor u samen. Met oefeningen om bijvoorbeeld uw spieren te versterken of uw uithoudingsvermogen, balans (valpreventie) en lenigheid te vergroten. Iedere week werkt u onder persoonlijke begeleiding van de therapeut aan het bereiken van uw doelen. Regelmatig wordt de voortgang gemeten en het oefenprogramma zo nodig aangepast.

In Katwijk of Leiden

U sport samen met een klein groepje 55-plussers. Gezellig en motiverend! Ieder volgt een persoonlijk programma en krijgt individuele aanwijzingen van de bewegingstherapeut. U traint in onze speciale trainingsruimten in Topaz Overduin in Katwijk of Topaz Zuydtwijck in Leiden. Er is nog plek vrij op de woensdag van 15.00 tot 16.00 uur in Katwijk en op vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur in Leiden. Bij voldoende belangstelling starten we extra groepen.

Aanmelden & kosten

U kunt zelf aanmelden voor Senioren Fit bij Topaz360, zonder verwijzing. Na een proeftraining kunt u een strippenkaart afnemen voor 10 trainingen voor € 95,-. Een training duurt 45 minuten. Informeer bij uw zorgverzekeraar of gemeente of zij (een deel van) de kosten vergoeden.