Behandeling

Heeft u gezondheidsproblemen door het ouder worden, een ziekte of operatie? Bijvoorbeeld pijn bij het lopen of moeite met praten?

Met onderzoek, advies, oefening, begeleiding en hulpmiddelen, helpen onze behandelaren u zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Ze zijn sterk in complexe behandeling. Bijvoorbeeld als er meerdere gezondheidsproblemen tegelijkertijd spelen en behandeling door verschillende specialisten nodig is.

Wie we helpen

Onze behandelaren behandelen zowel cliënten die (tijdelijk) verblijven in Topaz-zorglocaties als mensen die zelfstandig wonen. Ze zijn gespecialiseerd in de behandeling van ouderen, chronisch zieken en mensen die revalideren en hebben veel ervaring met:

  • Ouderen met dementie, psychiatrische ziektebeelden of gedragsproblemen.
  • Mensen met tijdelijke of chronische beperkingen. Bijvoorbeeld na een nieuwe heup, hartinfarct of een beroerte (CVA). Of door ziekten als parkinson, huntington, diabetes, kanker, artrose, korsakov of MS.

Woont u zelfstandig?
Dan kunt u via Topaz360 gebruikmaken van de deskundigheid van onze behandelaren.

Het behandelteam

Topaz heeft een groot team van behandelaren met verschillende specialismen in huis. Samen hebben zij een brede kijk op uw gezondheid, lichamelijk en mentaal.

Zorg aanvragen en vergoeding

Behandelingen worden in de meeste gevallen vergoed. Hoe dit gebeurt en wie verwijst, verschilt per soort behandeling. Klik hierboven op de behandeling waar u meer over wilt weten.

Komt u er niet uit of heeft u andere vragen?

Bij ons of bij u

Woont u bij Topaz of verblijft u tijdelijk bij ons voor revalidatie of eerstelijns verblijf? Dan verwijst de specialist ouderengeneeskunde (een arts) van Topaz of uw huisarts u naar onze behandelaren zodra dat nodig is. In onze zorglocaties zijn alle voorzieningen voor een optimale behandeling.

Woont u zelfstandig in de regio Leiden en de Bollenstreek? Dan kunt u via Topaz360 gebruikmaken van de deskundigheid van onze behandelaren. De behandeling vindt dan plaats in een Topaz-zorglocatie of bij u thuis.

Zo werken onze behandelaren

Behandeling is alleen zinvol als het uw kwaliteit van leven verbetert. Daarom willen de behandelaren u goed leren kennen. Zodat ze weten wat u belangrijk vindt om (weer) te kunnen. Zijn er zinvolle behandelmogelijkheden? Dan stellen ze samen met u een behandelplan op dat aansluit op uw wensen en mogelijkheden. U krijgt individuele behandeling en soms ook groepstherapie.

Multidisciplinaire aanpak

Topaz is sterk in een multidisciplinaire aanpak waarbij verschillende behandelaren samenwerken voor de best mogelijke behandeling. Het behandelteam bekijkt uw klachten in zijn geheel en u krijgt de combinatie van behandelingen die nodig is. De behandelaren stemmen hun behandelingen zorgvuldig op elkaar af of combineren ze zelfs. Een specialist ouderengeneeskunde (een arts) of (GZ-)psycholoog heeft de regie.

Samenwerken

Onze behandelaren werken niet alleen nauw samen met elkaar. Voor een optimaal behandelresultaat betrekken ze ook graag uw mantelzorger en eventuele andere zorgverleners. Natuurlijk alleen na uw toestemming. Woont u bij ons? Dan zijn behandelaren vaak op de achtergrond betrokken als adviseur van het zorgteam van Topaz. Ze denken mee over hoe uw verzorging en verblijf zo optimaal mogelijk gemaakt kan worden. Woont u zelfstandig? Ook met uw huisarts, medische specialist, de thuiszorg of casemanager stemmen onze behandelaren graag af en delen ze hun kennis.

10 voordelen van kiezen voor de behandelaren van Topaz