Lichamelijke beperkingen

Een lichamelijke beperking heeft hoe dan ook invloed op uw leven. Daar kunnen we niets aan doen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat die beperking uw leven niet beheerst.

Met de best mogelijke medische zorg op het juiste moment, helpen we u zo zelfstandig mogelijk te blijven. Of u nu in een van onze zorglocaties woont of thuis.

Wie we helpen

Mensen met niet-aangeboren chronische lichamelijke beperkingen. Bijvoorbeeld als gevolg van een of meerdere chronische ziekten zoals parkinson, hart- en vaatziektes, diabetes en multiple sclerose (MS). Of door een beroerte (CVA) of ander niet-aangeboren hersenletsel.

Hoe we helpen

Topaz heeft alle kennis en kunde in huis voor het verzorgen, verplegen en behandelen van mensen met chronische lichamelijke beperkingen. Samen met u stemmen we af welke zorg en behandeling bij u past en in welk tempo, Zo sluiten we zo goed mogelijk aan bij uw zorgvraag, waarbij eigen regie voorop staat. Wilt u meer weten? Bijvoorbeeld over hoe de zorg wordt vergoed en hoe u zorg kunt regelen?

  • Wonen met gespecialiseerde zorg
    Heeft u door uw lichamelijke beperkingen intensieve en langdurige zorg en verpleging nodig die thuis niet kan worden geboden? Dan is verhuizen naar een afdeling somatiek binnen Topaz een optie. De term somatiek (afkomstig van het Griekse woord 'soma', dat 'lichaam' betekent) wordt in de zorg gebruikt voor mensen met een lichamelijke beperking. Op onze somatiek-afdelingen in Foreschate, Haagwijk, Lakenhof, Overrhyn, Munnekeweij en Vlietwijk ligt de nadruk op wonen en welzijn. Dit betekent dat dagritme, behandeling en activiteiten zoveel mogelijk worden afgestemd op uw wensen. Samen proberen we het leven zoals u dit leefde, voort te zetten in het verpleeghuis of woonzorgcentrum. Ook uw naasten betrekken we hier uitdrukkelijk bij.

Expertteam

Bij Topaz bent u in deskundige handen. Een team van experts biedt de specialistische zorg, behandeling en begeleiding die u nodig heeft. Het team bestaat onder andere uit verzorgenden, welzijnsmedewerkers, verpleegkundigen, specialisten ouderengeneeskunde en behandelaren zoals fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen en maatschappelijk werkers. Zij hebben veel ervaring met zorg en behandeling van mensen met chronische lichamelijke beperkingen. Onze medewerkers werken nauw samen met elkaar, met u en uw naasten en andere zorgprofessionals die bij uw zorg betrokken zijn. Bijvoorbeeld uw huisarts of medisch specialist.