Blikopeners

Bij Blikopeners staat het ‘aha-moment’ van professionals in de zorg voor mensen met dementie centraal. In korte, eenvoudige filmpjes vertellen zij welke ervaring hun visie op (de zorg voor) mensen met dementie heeft veranderd.

Aansprekende voorbeelden, ontroerende ontmoetingen, confronterende ervaringen: de zorg voor mensen met dementie is veelzijdig en dat wordt hier zichtbaar.

Online en interactief

Dit project van het Expertisecentrum Dementie is interactief en vindt online plaats: iedereen kan reageren op de Blikopeners en deze delen met collega’s, familie, vrienden of andere bekenden. Uiteraard kunnen zorgprofessionals ook zelf een blikopener opnemen en posten op een social media-kanaal of sturen naar het Expertisecentrum. Het team verzamelt de ingestuurde video’s op het YouTube kanaal Blikopeners Dementie.

Doel

De naam geeft eigenlijk het doel al weg: we willen mensen de ogen openen. Professionals en vrijwilligers inspireren om de zorg die zij bieden aan mensen met dementie nóg beter te laten aansluiten bij wat deze mensen nodig hebben.

Doe mee!

Ook een blikopener insturen? Bekijk de instructievideo hiernaast en mail de bijdrage aan blikopeners@ActiVite.nl of deel hem online met de hashtags #blikopener #dementie.