Cursus Beter Thuis met Dementie

Beter Thuis met Dementie is een bijzondere vakantiecursusweek voor partners waarvan één beginnende dementie heeft.

Deze vakantie beleeft u met maximaal 5 andere stellen, die ook net deze diagnose hebben gekregen.

Afwisselend programma

De cursusweek verzorgd door het Expertisecentrum Dementie bestaat uit een afwisselend programma met momenten van ontspanning en verdieping. Er zijn workshops die u samen volgt én workshops die u of uw partner zelf doet. De vakantie helpt u omgaan met de gevolgen van dementie, om samen sterker te worden en bewust stil te staan bij wat nog wél kan.

Meer kwaliteit van leven en langer thuis

Als binnen een relatie één van de twee de diagnose dementie krijgt, wordt een sterk beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van beide partners. Er is verdriet, rouw en onzekerheid over de toekomst. Daarnaast is er kans op wederzijds onbegrip en ergernis of op eenzaamheid door verlies van contact met elkaar en met anderen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deelnemers door deze cursus meer kwaliteit van leven ervaren. En dat de deelnemers met dementie daardoor langer thuis blijven wonen.

Ervaringen Beter Thuis met Dementie

Praktische informatie

Cursusdata

De cursusdata in 2024 zijn:

  • maandag 5 februari tot en met vrijdag 9 februari 2024
  • maandag 18 maart tot en met vrijdag 22 maart 2024
  • maandag 15 april tot en met vrijdag 19 april 2024
  • maandag 13 mei tot en met vrijdag 18 mei 2024
  • maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 juni 2024
  • maandag 2 september tot en met vrijdag 6 september 2024
  • maandag 7 oktober tot en met vrijdag 11 oktober 2024
  • maandag 25 november tot en met vrijdag 29 november 2024
Cursuslocatie

U krijgt een fijne eigen kamer met sanitair in Boerderij Rijnhoeve in Koudekerk aan den Rijn. U reist met eigen vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein. Eventueel verlenen wij ook thuiszorg op de locatie.

Maaltijden

De maaltijden bereiden we met elkaar onder leiding van een begeleider. Na de avondmaaltijd is er geen programma en zijn er geen begeleiders meer aanwezig.

Kosten

De eigen bijdrage voor deelname aan de vakantiecursusweek is voorlopig beperkt tot € 250,- per stel. Dit met dank aan de ondersteuning vanuit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag & Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Oegstgeest, Nieuwkoop, Noordwijk, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Het bedrag is inclusief consumpties, maaltijden en vier overnachtingen.

Aanmelden en meer informatie

Neem contact met ons op, we helpen u graag.

Folder Beter Thuis Met Dementie (pdf)