Wat kan ik verwachten op de huntington-screeningsdag?

  • Voorafgaand aan uw bezoek aan de polikliniek, komt een maatschappelijk werker/casemanager op huisbezoek voor een intakegesprek. In dit gesprek bespreekt u samen uw vragen en wensen. Op basis daarvan adviseert de maatschappelijk werker/casemanager welke behandelaren u het best kunt bezoeken. Bijvoorbeeld de psycholoog, fysio- of ergotherapeut, logopedist of diëtist. Samen bepaalt u een geschikte datum voor de screeningsdag.
  • Als de screening is gepland, ontvangt u een uitnodiging. Hierin staat wanneer u wordt verwacht en een overzicht van de afspraken bij de verschillende behandelaren.
  • De dag begint doorgaans om 10.00 uur. U meldt zich bij de receptie. De secretaresse haalt u op en brengt u naar de wachtruimte. Hier wacht u tot de eerste behandelaar u ophaalt. De betreffende behandelaar brengt u tijdig weer naar uw volgende afspraak. In de wachtruimte kunt u de hele dag tussen uw afspraken door koffie, thee, water en koek halen.
  • Om 12.00 uur is er tijd om te lunchen. U kunt zelf een broodje meenemen van thuis of (tegen betaling) in ons restaurant van een lunch genieten.
  • Een screeningsdag duurt meestal tot 15.30 uur. Tussen de afspraken door kunt u met vragen altijd terecht bij de secretaresse die regelmatig even langsloopt, bij de receptionist of bij de behandelaren.
  • Voor uw vertrek krijgt u een evaluatieformulier. Dit formulier kunt u thuis invullen en kosteloos naar ons terugsturen. Uw antwoorden helpen ons om de screeningsdag verder te verbeteren.

Tips kleding en schoeisel screeningsdag

Wij raden u aan deze dag makkelijke, loszittende kleding te dragen en schoenen die goed om de voet sluiten.