Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Topaz symposium 2015

Ontwikkelingen beschouwd vanuit ziekenhuis, verpleeghuis en eerstelijn
28 en 29 september 2016 Locatie: Leidse Stadsgehoorzaal

Topaz Symposium 2016

 

Op woensdag 28 en donderdag 29 september worden de eerste Leidse Ouderengeneeskunde Dagen in de Leidse Stadsgehoorzaal georganiseerd. In deze interactieve nascholing worden ontwikkelingen beschouwd vanuit zowel ziekenhuis, verpleeghuis, als eerstelijn, waarbij veel nadruk komt te liggen op onderwerpen waar het in de samenwerking 'schuurt'. Topaz is een van de organiserende partijen. Vanuit Topaz zijn specialisten ouderengeneeskunde Victor Chel en Wilco Achterberg intensief betrokken bij het programma.

 

 Thema’s die dit jaar aan de orde komen zijn:

  • kleine kwalen bij ouderen (alle deelnemers ontvangen het recent verschenen boek 'Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen';
  • de nieuwe zorg voor de oudere mens (met belangrijke high tech ontwikkelingen);
  • mobiliteit;
  • kwetsbaarheid (wat te doen met de 'mer à boire' aan meetlijsten?);
  • farmacotherapie (met een evidence update van veelgebruikte geneesmiddelen)
  • goede zorg in de laatste levensjaren.

De eerste nascholingsdag wordt afgesloten worden met een indrukwekkend theaterstuk (en netwerkborrel) in de op loopafstand gelegen Leidse Schouwburg.

Samenwerking
De Leidse Ouderengeneeskunde Dagen zijn tot stand gekomen door samenwerking van de Leyden Academy on Vitality and Ageing, de afdeling Ouderengeneeskunde, Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC, ouderenzorgorganisaties Topaz en Marente en Boerhaave Nascholing. Met deze samenwerking is een belangrijke synergie bereikt in ouderengeneeskundige nascholing door samenvoegen van de bekende Boerhaavescholingen 'eerstelijns ouderengeneeskunde' en 'vorderingen in het specialisme ouderengeneeskunde' en de grote Topaz symposia, tot één toonaangevende scholing op het gebied van de ouderengeneeskunde, voor alle op dit gebied werkende huisartsen en specialisten.

Meer informatie en inschrijven
Meer informatie over het programma, accreditatie en sprekers vindt u op de website van Boerhaave Nascholing. Hier kunt u zich ook inschrijven.