Vrienden van Topaz

Bij Topaz telt het héle leven. Naast de beste zorg is er in onze locaties daarom ook veel aandacht voor alles wat het leven kleur geeft. Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Topaz.

Samen op een duofiets erop uit, en de wind weer door de haren voelen. Tuinieren in een moestuinkas. Spelenderwijs het geheugen trainen met belevenistablets. Het zijn zo maar wat voorbeelden die het verblijf voor bewoners, revalidanten en bezoekers van de ontmoetingscentra net wat aangenamer maken.

Kers op de taart

Helaas kunnen dit soort extra’s niet uit het zorgbudget worden betaald. Daarom is er de stichting Vrienden van Topaz. De Vrienden maken het mogelijk extra voorzieningen en activiteiten te realiseren die voor cliënten ‘de kers op de taart’ betekenen. Wordt u ook Vriend van Topaz?

Onze verlanglijst

We lopen over van de ideeën waar cliënten blij van worden. Cliënten en medewerkers van alle Topaz-locaties kunnen de Vrienden vragen om een financiële bijdrage. Op ons verlanglijstje staat momenteel met stip bovenaan: in 2023 zoveel mogelijk bewoners een leuke dag in de dierentuin te bezorgen. We hebben hier al een aantal donaties voor ontvangen, maar misschien kunnen we nog meer bewoners mee op pad nemen en ook nog een ijsje aanbieden!

Gerealiseerde wensen

De Vrienden hebben al vele kleine en grotere wensen helpen uitkomen. Van spelmaterialen en muziekberen tot zomerbloeiers op de balkons en een multifunctionele rustruimte.

Hoe u kunt helpen

Helpen kan op vele wijzen. Wilt u op een andere manier een steentje bijdragen? We horen graag uw ideeën!

 • Doneer eenmalig of periodiek een bedrag naar keuze.
 • Start een ‘vriendenactie’ zoals een sponsorloop, wandeling of fietstocht. Het zal u verrassen hoeveel mensen u willen steunen.
 • Bent u jarig, gaat u trouwen of viert u een jubileum op het werk? Vraag uw gasten om een bijdrage voor de Vrienden van Topaz.
 • Met een nalatenschap kunt u na uw overlijden belastingvrij schenken aan de Vrienden van Topaz. Belangrijk is dat u dit officieel vastlegt in uw testament.
 • Als onderneming kunt u ‘bedrijfsvriend’ worden. Met geld, producten, diensten of acties laat u uw sociale gezicht zien. Wij belonen u met (social) mediaberichten, een vermelding op deze website én onze onmetelijke dank. Neem contact op.
 • Doneer gratis terwijl u online shopt via SponsorKliks. Als u via onderstaande banner een bestelling doet bij een van de vele deelnemende bedrijven, wordt een percentage van het aankoopbedrag gestort op de rekening van de Vrienden van Topaz. Het kost u niets extra, maar maakt onze cliënten heel blij! En het is volledig anoniem: zowel SponsorKliks als de Vrienden van Topaz weten niet wat u bestelt en zelfs niet dat ú heeft besteld. Meer over hoe u helpt via SponsorKliks.

Doneren

U kunt elk gewenst bedrag vanaf € 5,- overmaken naar NL33RABO0335580661 t.n.v. Vrienden van Topaz. Wilt u direct doneren? Scan dan de QR-code. Wilt u uw donatie ten goede laten komen aan een Topaz-locatie in het bijzonder? Vermeld de naam van deze locatie dan in de omschrijving. Voor de locaties Munnekeweij en Zuydtwijck kunt u ook rechtstreeks doneren aan de vriendenstichtingen van deze locaties.

Als het kan doen we ook een beroep op partijen als Fonds 1818, stichting De Carolusgulden, stichting RCOAK en het Rabobank Innovatiefonds en vaak zijn leveranciers bereid om te sponsoren. Maar uw bijdrage blijft onmisbaar!

Belastingvoordeel

De Vrienden van Topaz is een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dit betekent dat u uw gift aan de Vrienden van Topaz onder voorwaarden mag aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting en wij over nalatenschappen geen erfbelasting betalen. Lees er meer over op www.belastingdienst.nl bij ‘schenken aan goede doelen’.

Bedrijfsvrienden

We zijn onze bedrijfsvrienden heel dankbaar voor hun bijdragen!

 • King BV sponsorde nieuwe balkonbakken in Topaz Overrhyn.
 • Monuta helpt droeg bij aan de multifunctionele rustruimte in Topaz Haagwijk.
 • Winkeliersvereniging De Luifelbaan sponsort elk jaar een hele grote verlichte kerstboom bij de ingang van Zuydtwijck en Groenhoven.

Over de stichting Vrienden van Topaz

De stichting Vrienden van Topaz wordt bestuurd door vrijwilligers en werkt onafhankelijk van de stichting Topaz. Het bestuur ontvangt geen beloningen of vergoedingen van de stichting.

Bestuur

 • Mevrouw L.E.W. van Groningen (voorzitter)
 • De heer C. Oudendijk (penningmeester)
 • Mevrouw R.M.A van Troost
 • De heer P. de Waard
 • De heer C.L. Stikvoort
 • Mevrouw S.P. van der Meulen

Publicaties

Contactgegevens

Aaltje Noordewierlaan 50
2324 KS Leiden
Telefoon: 088 921 1903
Fiscaal nummer: 819833101

Vrienden van Munnekeweij en Zuydtwijck

Naast de Vrienden van Topaz zijn er ook:

Dit zijn vriendenstichtingen specifiek voor deze locaties.

Nieuws

Bewoners Topaz Vlietwijk verspreiden vrolijkheid met …

De bewoners van verpleeghuis Topaz Vlietwijk hebben het afgelopen corona-jaar veel warme zorg en lieve …

Lees verder

Opening nieuwe moestuinkas

Het moestuin-dagbestedingsproject van Topaz Overduin groeide uit zijn jasje en de wens voor een tuinkas was …

Lees verder

Overrhyn Zingt!

Met behulp van een financiële bijdrage van Stichting Brentano heeft Topaz voor de bewoners en bezoekers van …

Lees verder