Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Zorg in een aanleunwoning

Zelfstandig wonen met het veilige gevoel dat zorg altijd dichtbij is als het nodig is. Voorzieningen, zoals een restaurant, kapper of winkeltje, vindt u direct om de hoek.

Wonen in een aanleunwoning

 

Zelfstandig met zorg van Topaz

Comfortabel wonen met zorg als u die nodig heeft. Dat kan in een aanleunwoning vlakbij Topaz. Deze woningen worden verhuurd door woningcorporaties.

Zorg en gezelligheid dichtbij

Wie in een aanleunwoning woont, kan gebruik maken van onze zorgdiensten. Ook onze voorzieningen zijn er voor u, zoals de kapper en de pedicure. Uiteraard kunt u meedoen met alle activiteiten die we organiseren zoals creatieve workshops, bewegen voor ouderen en excursies. Er is genoeg te doen. Onze fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en andere behandelaars ontvangen u in ons behandel- en adviescentrum of komen naar u toe.

Aanleunwoningen in Leiden, Voorschoten en Noordwijkerhout

We leveren zorg in de aanleunwoningen:

Interesse? Neem contact op.

Ons Cliënt Service Bureau kan u alles over de aanleunwoningen vertellen en brengt u snel in contact met de corporatie van uw keuze. Welke, dat verschilt per gemeente. Bel 071 - 4056 925 of vul het contactformulier in via de button 'Stel een vraag' bovenaan deze pagina.

 
 

Veelgestelde vragen

 • Hoe kom ik aanmerking voor een aanleunwoning?

  Om in aanmerking te komen voor een aanleunwoning heeft u een indicatie nodig. Er zijn twee soorten indicaties: een AWBZ-indicatie voor persoonlijke verzorging, verpleging of begeleiding. En een Wmo-indicatie voor hulp in het huishouden. De medewerkers van ons Cliënt Service Bureau kunnen u er alles over vertellen.

  Cliënt Service Bureau
 • Kan ik huurtoeslag krijgen voor een aanleunwoning?

  Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen kunt u huurtoeslag krijgen. Hoeveel dit is, hangt af van de huurprijs, de hoogte van uw inkomen, of u alleen of met z’n tweeën bent en wat uw leeftijd is. Op de website van de Belastingdienst kunt u zelf nagaan of u recht heeft op huurtoeslag. Hier kunt u ook huurtoeslag aanvragen.

  Meer informatie op de site van de Belastingdienst
 • Wordt wijkverpleging vergoed?

  Wijkverpleging (persoonlijke verzorging, verpleging en behandeling) valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Hieruit wordt een groot deel van uw kosten vergoed. In 2015 betaalt u voor wijkverpleging geen eigen bijdrage. Deze zorg valt ook niet onder uw eigen risico. Deze zorg wordt namelijk vergoed uit uw basispakket. Wijkverpleging telt ook niet mee voor uw verplichte eigen risico.

  Voor deze zorg heeft u een indicatie nodig. Dat is een besluit waarin staat welke zorg u nodig heeft en hoeveel. Deze indicatie wordt gesteld door een wijkverpleegkundige.