Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Revalidatie na heupoperatie

In warme hotelsfeer revalideren, zodat u snel weer op de been bent.

Revalidatie na een heupoperatie

 

Heeft u een heupprothese gekregen, oftewel een nieuwe heup? Als u na een heupoperatie in het ziekenhuis nog gespecialiseerde revalidatie of behandeling nodig heeft, kunt u terecht in ons revalidatiehotel Topaz Revitel. Hier kunt u in een prettige omgeving revalideren. Wij bieden u de zorg en faciliteiten die nodig zijn voor uw herstel, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie. Zo leert u bijvoorbeeld lopen met krukken, traplopen en uw benen buigen en strekken.

Samenwerking met regionale ziekenhuizen

Topaz en de regionale ziekenhuizen in Zuid-Holland Noord hebben een samenwerking op het gebied van revalidatie na een heupoperatie.

Het ziekenhuis meldt u aan

Wilt u bij ons revalideren, laat dit dan aan uw behandelend arts in het ziekenhuis weten. Het ziekenhuis meldt u bij ons aan. Zodra u bij ons arriveert, heten we u en uw familie welkom. En vertellen we u wat u bij ons kunt verwachten.

 

 
 

Revalideren stap voor stap

Met de transferverpleegkundige van het ziekenhuis heeft u besloten dat u bij ons komt revalideren. In Topaz Revitel wordt u ontvangen door de receptionist die u naar uw kamer begeleid en u wegwijs maakt. Een van onze verzorgenden of verpleegkundigen komt bij u langs voor een welkomstgesprek.

Aanspreekpunt

Zo snel mogelijk na de start van uw verblijf in het revalidatiehotel maakt u kennis met de verpleegkundige die uw directe aanspreekpunt is tijdens uw herstel in Topaz Revitel. Met haar/hem kunt u al uw vragen en wensen bespreken.

Specialist ouderengeneeskunde

Daarnaast ontmoet u onze specialist ouderengeneeskunde, de arts. De specialist ouderengeneeskunde weet van uw specialist in het ziekenhuis welke medische zorg en behandeling u nodig heeft. Samen maakt u een revalidatieplan: wat wilt u bereiken en wat vindt u belangrijk?

Revalidatieteam

Het revalidatieteam bestaat naast deze specialist uit verpleegkundigen, verzorgend personeel en therapeuten. De specialist ouderengeneeskunde beoordeelt welke therapeuten betrokken moeten worden bij uw revalidatieproces. Uiteraard stemmen zij de afspraken voor uw therapie met elkaar af, waarbij u de regie houdt.

 

Bij ons werkt u onder deskundige begeleiding van een verpleeg- en behandelteam aan uw revalidatie. Dit team bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundigen, verzorgend personeel en therapeuten.

Therapie

Misschien heeft u fysiotherapie nodig om weer beweeglijker te worden en meer kracht te krijgen. U krijgt therapie in onze oefenzaal, vaak in een groep. Het voordeel hiervan is dat u van anderen kunt leren en zij van u. Bovendien kunt u ervaringen delen. Heel stimulerend, vinden veel cliënten.

Instructievideo's

Binnen Topaz Revitel werken een speciaal communicatieplatform met de naam IQare (ook wel beeldzorg genoemd). Revalidanten die dat willen, krijgen een speciaal beeldscherm op de kamer dat ze door middel van touchscreen met simpele iconen kunnen bedienen. Hierop bieden we onder meer instructievideo's met oefeningen aan die de revalidanten zelf op de kamer kunnen doen.

U vindt deze instructievideo's voor na een heupoperatie ook hier op ons youtube kanaal.

Ambulante revalidatie

In Topaz Revitel werkt u er samen met onze medewerkers hard aan om ons revalidatiehotel zo snel mogelijk weer ter verlaten. Ons doel is dat u weer zelfstandig functioneert in uw dagelijks leven. Als u naar huis gaat, komt u nog af en toe naar Topaz Revitel voor ambulante/poliklinische revalidatie.  U werkt verder aan uw herstel bij de voor u vertrouwde behandelaren.

Thuiszorg?

Als u voldoende hersteld bent en weer naar huis gaat, is het mogelijk dat u nog een poosje thuiszorg nodig heeft. Wij hebben u in het zoeken van een passende thuiszorgaanbieder.

 

 

Veelgestelde vragen

 • Wie regelt de overstap naar de revalidatieafdeling?

  Wilt u revalideren bij Topaz, laat dit dan weten aan uw behandelend arts in het ziekenhuis. Het ziekenhuis meldt u bij ons aan. Een medewerker van het Cliënt Service Bureau belt u om een afspraak te maken voor uw eerste behandeling.

 • Hoe lang duurt de revalidatie?

  Na een kleine ingreep bent u bij ons al na een paar behandelingen hersteld. Maar het kan ook wat langer duren. De totale verblijfsduur varieert van enkele dagen tot enkele maanden. Uiteraard hangt het tempo waarmee u revalideert mede af van wat u aankunt.

 • Met wie werkt Topaz samen in de revalidatie?

  Topaz werkt nauw samen met het LUMC, het Diaconessenhuis en het Rijnlands Revalidatie Centrum. Hierdoor kunt u snel op onze revalidatieafdeling terecht. We kunnen dan direct aan de slag.

  Ook uit andere ziekenhuizen kunt u bij ons komen revalideren. Uw revalidatie sluit hoe dan ook aan op uw verblijf in het ziekenhuis. Ons revalidatieteam krijgt een uitgebreide ’overdracht’.

 • Worden mijn partner en andere naasten betrokken bij mijn herstel?

  We betrekken graag uw partner en andere naasten bij uw herstel. Daarnaast adviseren wij hoe ze u het beste kunnen ondersteunen. Wanneer tijdens of na de revalidatie thuiszorg nodig is of als aanpassingen in huis nodig zijn, dan overleggen we dit met u, uw partner en uw naasten.

 • Worden de kosten van revalidatie vergoed?

  Uw revalidatie wordt (grotendeels) vergoed via uw zorgverzekeraar.
  We helpen u graag met vragen over de vergoeding. U kunt contact met ons Cliënt Service Bureau opnemen.

  Cliënt Service Bureau

Revalideren in Topaz Revitel