Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Psychologische hulp bij de ziekte van Huntington

Onze psycholoog ondersteunt u bij klachten die het gevolg zijn van de ziekte van Huntington.

Psychologische hulp bij de ziekte van Huntington

 

Onze psycholoog voert behandelgesprekken met u over psychische klachten die het gevolg zijn van de ziekte van Huntington. Hij kan helpen om problemen te verduidelijken en om er beter mee leren om te gaan. Daarnaast ondersteunt de psycholoog ook uw familie door manieren aan te reiken om met bepaalde situaties en bijbehorende emoties om te gaan.

Onze psycholoog doet onderzoek naar het verstandelijk functioneren met betrekking tot het geheugen, de aandacht, de taal en het vermogen tot organiseren. Verder voert hij behandelgesprekken voor klachten die het gevolg zijn van de ziekte van Huntington. Denk aan problemen met plannen, organiseren en het nemen van initiatief, angst en somberheid. Ook kan de invloed van de ziekte op de relatie met het gezin aan bod komen.  

 
 

Beeldbellen
Sinds kort is het mogelijk behandeling en begeleiding op afstand te bieden door middel van beeldbellen via de computer. In samenwerking met de maatschappelijk werkers van Topaz worden gespreksgroepen georganiseerd voor mensen met de ziekte van Huntington en partners. Hierin wordt informatie gegeven en kunnen ervaringen worden gedeeld.

Waar kunt u terecht?

Onze psycholoog behandelt ook mensen met Huntington die niet bij ons in Topaz Overduin wonen. Als u thuis woont, kunt u voor screening en behandeling terecht bij ons Adviescentrum Huntington of bij de dagbehandeling Huntington.

Meld u aan bij het Serviceloket Huntington

Voor meer informatie en/of om u aan te melden, neemt u contact op met de maatschappelijk werkers Huntington van Topaz Overduin via het Serviceloket Huntington. Klik rechts bovenaan deze pagina op de button 'Stel een vraag'.

 

Meer informatie over Huntington Meer informatie over psychologische hulp

Psychologie bij Huntington in Topaz Overduin