Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Vrouw tussen loopbars blij zwaaiend
Fysiotherapie bij dementie

Zo soepel mogelijk blijven bewegen. Onze goed geschoolde en ervaren specialisten begeleiden u met behandelingen en oefeningen op maat.

Fysiotherapie bij dementie

 

Bij dementie gaan, naast de hersenfuncties, ook de lichamelijke functies steeds meer achteruit en wordt bewegen moeilijker. De hersenen sturen immers de spieren aan en dus onze bewegingen. Hierdoor gaan mensen met dementie vaak (nog) minder bewegen. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met dementie, in alle stadia. Elke fase van de aandoening vraagt namelijk om een andere benadering.

Bij dementie kijken we vooral ook naar de omgevingsfactoren van een persoon, bijvoorbeeld of het schoeisel veilig is en of de rollator wel juist is afgesteld. Het voorkomen van vallen is een van de belangrijkste bijdragen van fysiotherapie bij mensen met dementie. 

 
 
Man met fysiotherapeute

Samenwerking met LUMC

Doordat onze fysiotherapeuten samen met de specialisten van het LUMC werken, werken we altijd volgens de laatste inzichten. Ook bekijken we al in een vroeg stadium of ook andere behandelingen nodig zijn, bijvoorbeeld van een ergotherapeut of logopedist. Hoe meer kracht en uithoudingsvermogen, hoe beter u kunt functioneren. Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor behandeling bij dementie? Neem dan contact op met ons Cliënt Service Bureau via 071 4056 925 of via de button 'Stel een vraag' rechts bovenaan deze pagina.

 

Meer informatie over dementie Meer informatie over fysiotherapie

Fysiotherapie bij dementie bij u in de buurt

Topaz biedt fysiotherapie bij dementie als u bij ons verblijft in één van onze locaties, maar onze fysiotherapeut komt ook bij u thuis. Of u kunt als thuiswonende terecht voor een afspraak bij ons Behandel Advies Centrum in Topaz Zuydtwijck in Leiden, in Topaz Foreschate in Voorschoten en in Topaz Overduin in Katwijk.