Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Behandeling na een beroerte

Onze behandelaren zijn opgeleid om u de best mogelijke zorg te bieden na een beroerte en werken nauw samen aan uw herstel.

Behandeling na een beroerte (CVA)

 

Het leven verandert na een beroerte (herseninfarct, CVA, hersenbloeding). Het kost tijd om hier lichamelijk en geestelijk van te herstellen. Na uw verblijf in het ziekenhuis en een periode van revalidatie in bijvoorbeeld ons revalidatiehotel Topaz Revitel, wordt duidelijk wat de gevolgen van uw beroerte zijn. Kunt u weer thuis wonen of gaat u langdurig of permanent in een verpleeghuis wonen?

Gespecialiseerde therapeuten bij een beroerte

Om zo goed mogelijk te herstellen van een beroerte is gespecialiseerde zorg in elke fase cruciaal. Bij Topaz werken de volgende behandelaren samen met u aan uw herstel:

  • logopedist (behandeling slikproblemen, aangezichtsverlamming, afasie en dysartrie na een beroerte) 
  • fysiotherapeut (leren wat u allemaal nog wel kunt)
  • ergotherapeut (leren omgaan met de berperkingen van een verlamming na een beroerte)
  • diëtist (behandeling kauw- en slikproblemen na een beroerte)
  • psycholoog (leren accepteren van beperkingen na een beroerte )

Zij zijn opgeleid om de best mogelijk zorg te bieden na een beroerte en werken onder leiding van een specialist ouderengeneeskunde (arts). Topaz heeft veel expertise op het gebied van CVA. Wij werken binnen Transmuralis (netwerk CVA) ook nauw samen met de ziekenhuizen in de regio en het Rijnlands Revalidatiecentrum.

Neem contact op voor persoonlijk advies

Wilt u meer informatie over de behandelingen die Topaz biedt na een beroerte? Neem dan contact op met ons Cliënt Service Bureau via de button 'Stel een vraag' rechts bovenaan de pagina. Onze medewerkers bespreken met u uw persoonlijke situatie en kunnen u een advies op maat geven. 

Meer informatie over een beroerte (CVA)

 

 
 

Behandeling na een beroerte bij u in de buurt

Topaz biedt behandeling na een beroerte als u bij ons verblijft in Topaz Overrhyn, maar onze therapeuten komen ook bij u thuis. Als thuiswonende maakt u een afspraak bij onze Behandelpraktijk Leiden-Zuid en Voorschoten; Behandelpraktijk Leiden-Noord of Behandelpraktijk Katwijk en Noordwijkerhout.