Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Topaz tekent overeenkomst met aannemers voor nieuwbouwlocatie Lakenhof

 

9 juni 2017, Topaz Augustus/september start de bouw van deze nieuwe zorglocatie

Donderdag 8 juni ondertekende Lia de Jongh, bestuurder van Topaz, een overeenkomst met de aannemers en adviseurs die samen de nieuwe zorglocatie Topaz Lakenhof gaan realiseren. Hoofdaannemer is de Katwijkse Bouwmaatschappij (KBM). Schulte & Lestraden is de W-installateur (werktuigbouwkundig) en Steegman Elektrotechniek de E-installateur (elektrotechnisch). Adviseurs zijn Staat Bouwmanagement (projectmanagement), Inbo (architect), Pieters bouwtechniek (constructie) en HE Adviseurs (installatieadviseur). De planning is dat Topaz in augustus/september 2017 start met de bouw en dat de nieuwe locatie in de tweede helft van 2018 wordt opgeleverd. 

De ondertekening vond symbolisch plaats op de voetbalvelden naast de locatie waar Topaz gaat bouwen. De nieuwbouw komt namelijk op de plek van de voormalige noordelijke sportvelden tussen de Boshuizerkade en de Churchilllaan. Alle partijen hielden gezamenlijk een laken vast, een knipoog naar de naam Lakenhof. Laken verwijst naar de rijke historie van de stad Leiden als lakenstad.

Nieuw thuis voor bewoners Topaz Groenhoven

De bewoners van Topaz Groenhoven zijn de eerste bewoners van de nieuwe zorglocatie. Zij verhuizen naar Topaz Lakenhof, omdat de locatie Groenhoven sterk verouderd is. Topaz beraadt zich momenteel over nieuwe plannen voor het oude Groenhoven.

Over de nieuwe zorglocatie

Topaz gaat een zorglocatie realiseren voor 72 bewoners, met plaats voor ouderen met dementie en met chronisch lichamelijke klachten die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Alle bewoners hebben een eigen studio en delen in een kleinschalige setting gezamenlijk een huiskamer en buitenruimte. De zorglocatie krijgt drie verdiepingen. Elke verdieping heeft een eigen buitenruimte met uitzicht op de voetbalvelden. Op de eerste tot en met de derde verdieping wonen bewoners. Op de begane grond komen een tuinkamer voor algemeen gebruik, kantoren en parkeerruimte.