Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

 

Topaz Zuydtwijck

 

Topaz Zuydtwijck ligt in de wijk Boshuizen, vlakbij winkelcentrum 'De Luifelbaan'. Naast het verlenen van uitstekende dagelijkse zorg en behandeling, gaat het bij ons vooral om het bieden van een prettige woonomgeving en dagbesteding. Kenmerkend is hoeveel ruimte en licht er is en de prachtige binnentuin.

Met gemotiveerde medewerkers en specialisaties op zowel het lichamelijke als psychogeriatrische vlak bieden wij voor iedereen zorg op maat.

Carola van Oerle, gebiedsmanager

 
Stel een vraag

BezoekadresAaltje Noordewierlaan 50
2324 KS Leiden
T071 5798 300

 
 

Bewoners en gasten

In Topaz Zuydtwijck verblijven 60 mensen met dementie. Zij wonen in eenpersoonskamers en maken gebruik van kleinschalige gezellige huiskamers. Hier krijgen mensen de juiste zorg, aandacht en activiteiten om het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Met ervaren medewerkers, individuele aandacht en veel structuur bieden wij mensen met dementie wat zij nodig hebben.

Op de afdeling sociale geriatrie wonen 20 mensen met een psychogeriatrische indicatie. Behalve zorg en verpleging, vanwege hun psychogeriatrische aandoening, behoeven zij extra aandacht en structuur wegens hun psychiatrische achtergrond.

Daarnaast is er een wooneenheid voor 24 mensen met lichamelijk klachten die intensieve en langdurige zorg en verpleging nodig hebben. Hier zijn ruime tweepersoonskamers en verschillend ingerichte huiskamers.

 

Kamers en huiskamers

Topaz Zuydtwijck heeft 104 een- en tweepersoonskamers. De kamers zijn uiteraard deels naar eigen smaak in te richten. Op de foto hiernaast ziet u een van de huiskamers.

Veelgestelde vragen

  • Hoe wordt wonen bij Topaz vergoed?

    De kosten voor verblijf bij Topaz worden vergoed via de Wet langdurige zorg (Wlz). U heeft hiervoor een indicatie nodig. Dat is een besluit van het Centrum Indicatiestelling Zorg waarin staat welke zorg u nodig heeft en hoeveel. U betaalt alleen een eigen bijdrage. Het CAK bepaalt de hoogte van uw eigen bijdrage en stuurt u elke maand een factuur.

  • Zijn er nog bijkomende kosten als ik bij Topaz kom wonen?

    Ja, bepaalde aanvullende producten en diensten vallen niet onder de Wet langdurige zorg (Wlz), zoals waskosten, borrelbijdragen, telefoon/tv aansluiting. U bent uiteraard geheel vrij in uw keuze deze wel of niet af te nemen. In de prijslijst die u hier kunt downloaden, vindt u een overzicht van de producten en diensten en de kosten die wij daarvoor in rekening brengen.

  • Hoe zijn de zaken binnen Topaz Zuydtwijck georganiseerd?

    In de woonwijzer die u hier kunt downloaden gaan we gedetailleerd in op hoe een en ander binnen de locatie is georganiseerd, zoals de voorzieningen, financiën en een aantal praktische zaken.