Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

 

Topaz Overduin

 

Met 190 bewoners verdeeld over twee wooneenheden, één voor mensen met dementie en één voor mensen met de ziekte van Huntington, is Topaz Overduin een grote locatie. Toch doet onze locatie kleinschalig aan. We hechten namelijk erg aan individuele aandacht in een warme omgeving. Een persoonlijke benadering, die vindt u bij ons.

Ons huis is gelegen aan de rand van de Katwijkse duinen. We hebben een grote tuin met dierenweide en moestuin, leuke activiteiten en een goed restaurant. De boulevard en het centrum van Katwijk, met diverse winkels en horecagelegenheden, zijn op tien à vijftien minuten loopafstand. Topaz Overduin is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Annemieke de Vries, gebiedsmanager

 
Stel een vraag

BezoekadresNachtegaallaan 5
2225 SX Katwijk
T071 4056 111

 

Specialisaties, dat typeert Topaz Overduin

Naast de specialisaties op het gebied van dementie en de ziekte van Huntington biedt Topaz Overduin meerdere zorgdiensten. Zo is er een tijdelijk verblijf en kunnen wij mantelzorgers ook ondersteunen. Ook kunt u komen wonen bij Topaz Overduin. Er is een woongedeelte voor mensen met dementie en een woongedeelte voor mensen met de ziekte van Huntington. U kunt gebruik maken van vele voorzieningen zoals de familiebungalow en de digitale fiets. Verder biedt Topaz Overduin een groot en divers aantal activiteiten, waarvan sommige wekelijks of maandelijks terugkeren. Mocht u vragen hebben of meer informatie willen kunt u contact opnemen met de receptie of het Cliënt Service Bureau.

Expertise:

Tevens heeft Topaz Overduin een Topcare predicaat voor de Huntingtonzorg. Dit predicaat wordt toegekend aan organisaties die topzorg leveren aan mensen met complexe aandoeningen die langdurige zorg nodig hebben.

Samen met cliënt
Topaz Overduin heeft een eigen cliëntenraad waarbij u als cliënt of mantelzorger met vragen en/of suggesties terecht kunt. Topaz hecht veel belang aan de samenwerking met de cliëntenraden.

Een belangrijke graadmeter op het gebied van kwaliteit is natuurlijk de mening van onze cliënten. Jaarlijks vragen we een extern bureau een cliënttevredenheidsmeting volgens de landelijke standaarden uit te voeren. Maar ook tijdens uw verblijf en als u bij ons weggaat, vragen we geregeld hoe u de tijd bij ons ervaart/ervaren hebt.
Het rapportcijfer dat cliënten en vertegenwoordigers van cliënten ons gaven in het cliënttevredenheidsonderzoek van 2015 was gemiddeld een 8,3: een 8,1 bij bewoners met een de ziekte van Huntington en een 8,4 bij vertegenwoordigers van onze cliënten met dementie.

Cliënten kunnen ook op eigen initiatief op het landelijke en onafhankelijke platform ZorgkaartNederland hun oordeel geven over de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening. Rechts ziet u de gemiddelde waardering van Topaz Overduin.

Annemieke de Vries, gebiedsmanager

Kenmerken:

 •  Verpleeg-en behandelcentrum
 •  190 plaatsen
 •  Ontmoetingscentrum Dementie (plus)
 •  Dagbehandeling Huntington

Faciliteiten:

 •  Tuin met dierenweide
 •  Winkeltje
 •  Restaurant & Café
 •  Diverse activiteiten
Topaz Overduin is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Meer weten over het kwaliteitsbeleid van Topaz? Lees verder

Foto impressie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven. Of bekijk de foto’s

   
Gebouw paviljoen
Receptie
Mannen in rolstoelfiets
Gebouw Overduin
Vrouw en mantelzorger lezen krant
Koekjes bij hightea

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik terecht als ik een vraag heb?

  Als u vraag hebt over de door ons geboden zorg, of als u juist extra zorg nodig heeft, nemen onze medewerkers van het Cliënt Service Bureau graag de tijd voor u. Klik op onderstaande knop voor de contactgegevens.

  Cliënt Service Bureau
 • Kan ik snel terecht? Of is er een wachtlijst voor Topaz Overduin?

  Voor mensen met dementie bedraagt de geschatte wachttijd tussen de 1 en 3 maanden. Er staan minder dan 50  mensen op de wachtlijst voor Topaz Overduin. Dit betreft de wachtlijst voor langdurig verblijf. Informeer eventueel naar de mogelijkheden voor verblijf in een van onze andere locaties in Leiden, Noordwijkerhout of Voorschoten.

  Voor mensen met de ziekte van Huntington bedraagt de geschatte wachttijd ruim 1 jaar. Er staan tussen de 25 en 50 mensen op de wachtlijst voor langdurig verblijf. Informeer eventueel naar de mogelijkheden voor zorg aan huis.

  De medewerkers van ons Cliënt Service Bureau helpen u graag verder.

 • Kan ik thuiszorg krijgen zolang ik nog op de wachtlijst sta?

  Ja dat kan. Als u een indicatie heeft voor langdurig verblijf in een zorgorganisatie en u staat op de wachtlijst voor één van de locaties van Topaz – en u woont voorlopig nog thuis - dan kunt u in de tussentijd thuiszorg krijgen. We noemen dit ook wel overbruggingszorg. De medewerkers van ons Client Service Bureau helpen u graag verder.

 • Wanneer kan ik op bezoek komen?

  Wij hanteren geen bezoektijden. Familie, vrienden en kennissen zijn de hele dag welkom.

 • Kan ik gratis parkeren?

  Ja, u kunt gratis voor de deur parkeren.