Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

 

Topaz Munnekeweij

 

Topaz Munnekeweij is gelegen in het gezondheidcentrum in Noordwijkerhout. Munnekeweij onderscheidt zich door vriendelijk personeel en een warme sfeer. De meeste van onze medewerkers werken en wonen zelf in Noordwijkerhout, dus zijn niet alleen nauw verbonden met Munnekeweij maar ook met ons mooie dorp. 

Bij Topaz Munnekeweij zorgen we ervoor dat u kunt leven en wonen zoals u dat wilt, thuis of bij Topaz. Met specialistische zorg en behandelingen op maat op het moment dat u er behoefte aan heeft. Wij helpen u uw leven zo vorm te geven dat u ons zo min mogelijk nodig heeft.

André van Zuijlen, gebiedsmanager

 
Stel een vraag

BezoekadresVia Antiqua 25
2211 HW Noordwijkerhout
T0252 375 544

 

Snoezelen

 

De hoofddoelstelling van snoezelen is het welzijn en het welbevinden van de dementerende te bevorderen op het moment dat er zintuigelijke prikkels aangeboden worden. Snoezelen kan kalmte en ontspanning brengen en onrust verminderen.

De snoezelruimte

De snoezelruimte in Munnekeweij is een ruimte die rust uitstraalt en daarnaast voorziet in alle benodigheden voor het snoezelen, zoals:

  • Muziek: Muziek roept emoties en herinneringen op. Je kan kiezen voor natuurgeluiden, instrumentaal of stemmen uit het heden en verleden.  Door muziek wordt een bepaalde sfeer geschept. Gebruik van muziek moet wel aansluiten bij de persoonlijke voorkeur van de bewoner.
  • Geuren: Door middel van een verstuiver kan je etherische olie verdampen. Elke geur heeft zijn eigen specifieke eigenschap. Deze kan stessverminderend of bloeddruk verlagend zijn. Positief inwerken op het zelfvertrouwen en energie aanvoeren.
    Lavendel = rustgevend en kalmerend, gebruikt bij depressie, stress, angst en nerveusheid.
    Geranium = angststiller, gebruikt bij acute angst en paniekaanvallen, werkt rustgevend.
  • Waterbed: Samen op een warm waterbed naar rustgevende muziek luisteren. Warmte werkt ontspannend.