Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

 

Topaz Groenhoven

 

In Topaz Groenhoven vindt u een warm thuis. U woont bij ons zo zelfstandig mogelijk, met de zorg die u nodig heeft. Veel van onze medewerkers zijn door hun jarenlange ervaring binnen Topaz Groenhoven vertrouwde gezichten voor onze bewoners, wat bijdraagt aan een huiselijke sfeer. En dan ligt Groenhoven ook nog eens dichtbij de prachtige Witte Singel in hartje Leiden.

Carola van Oerle, gebiedsmanager

 
Stel een vraag

BezoekadresWitte Rozenstraat 21
2311 XS Leiden
T071 5120 745

 
Brug Groenhoven

Bewoners

We hebben plaats voor 62 mensen die vanwege fysieke klachten niet zelfstandig meer kunnen wonen. Hiervan wonen er 22 mensen met dementie op onze afdeling De Rozentuin.

 

Appartementen

Topaz Groenhoven heeft 62 ruime eenpersoonsappartementen. Deze zijn ongeveer 26 m². De kamers zijn uiteraard naar eigen smaak in te richten.

Elk appartement heeft:

 • Keuken
 • Aparte badkamer met douche en wc

Veelgestelde vragen

 • Hoe wordt wonen bij Topaz vergoed?

  De kosten voor verblijf bij Topaz worden vergoed via de Wet langdurige zorg (Wlz). U heeft hiervoor een indicatie nodig. Dat is een besluit van het Centrum Indicatiestelling Zorg waarin staat welke zorg u nodig heeft en hoeveel. U betaalt alleen een eigen bijdrage. Het CAK bepaalt de hoogte van uw eigen bijdrage en stuurt u elke maand een factuur.

 • Zijn er nog bijkomende kosten als ik bij Topaz kom wonen?

  Ja, bepaalde aanvullende producten en diensten vallen niet onder de Wet langdurige zorg (Wlz), zoals waskosten, borrelbijdragen, telefoon/tv aansluiting. U bent uiteraard geheel vrij in uw keuze deze wel of niet af te nemen. In de prijslijst die u hier kunt downloaden, vindt u een overzicht van de producten en diensten en de kosten die wij daarvoor in rekening brengen.

 • Hoe zijn de zaken binnen Topaz Groenhoven georganiseerd?

  In de woonwijzer die u hier kunt downloaden gaan we gedetailleerd in op hoe een en ander binnen de locatie is georganiseerd, zoals de voorzieningen, financiën en een aantal praktische zaken.