Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

 

Topaz Groenhoven

 

In Topaz Groenhoven vindt u een warm thuis. U woont bij ons zo zelfstandig mogelijk, met de zorg die u nodig heeft. Veel van onze medewerkers zijn door hun jarenlange ervaring binnen Topaz Groenhoven vertrouwde gezichten voor onze bewoners, wat bijdraagt aan een huiselijke sfeer. En dan ligt Groenhoven ook nog eens dichtbij de prachtige Witte Singel in hartje Leiden.

Ineke Velthuyzen, gebiedsmanager

 
Stel een vraag

BezoekadresWitte Rozenstraat 21
2311 XS Leiden
T071 5120 745

 

Huiselijkheid, dat typeert Topaz Groenhoven

Topaz Groenhoven biedt de best mogelijke zorg aan mensen met lichamelijke klachten en aan mensen met dementie. Niet alleen in Groenhoven, maar thuiszorg bij omwonenden in de buurt. Bij zorgdiensten vindt u meer informatie. U kunt ook komen wonen bij Topaz Groenhoven. Het wonen maken wij aangenaam door de verschillende voorzieningen die wij bieden, zoals de digitale fiets en het restaurant. Wij organiseren vele activiteiten aan welke u kunt deelnemen. Zo is er regelmatig bingo, een leesclub en een herensoos. Deze keren wekelijks of maandelijks terug. Heeft u vragen, neem dan contact op.

Expertise:

Samen met de cliënt
Topaz Groenhoven heeft een eigen cliëntenraad waarbij u als cliënt of mantelzorger met vragen en/of suggesties terecht kunt. Topaz hecht veel belang aan de samenwerking met de cliëntenraden.

Een belangrijke graadmeter op het gebied van kwaliteit is natuurlijk de mening van onze cliënten. Jaarlijks vragen we een extern bureau een cliënttevredenheidsmeting volgens de landelijke standaarden uit te voeren. Maar ook tijdens uw verblijf en als u bij ons weggaat, vragen we geregeld hoe u de tijd bij ons ervaart/ervaren hebt.
Het rapportcijfer dat cliënten en vertegenwoordigers van cliënten ons gaven in het cliënttevredenheidsonderzoek van 2015 was gemiddeld een 7,4: een 7.5 bij bewoners met een lichamelijke klacht (‘somatiek’) en een 7,3 bij vertegenwoordigers van onze cliënten met dementie.

Cliënten kunnen ook op eigen initiatief op het landelijke en onafhankelijke platform ZorgkaartNederland hun oordeel geven over de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening. Rechts ziet u de gemiddelde waardering van Topaz Groenhoven.

 

Carola van Oerle, gebiedsmanager

Kenmerken:

 •  Woonzorgcentrum
 •  Zorg aan huis
 •  107 plaatsen

Faciliteiten:

 •  Hortus Botanicus op 500 m
 •  Winkeltje
 •  Restaurant
 •  Diverse activiteiten
Topaz Groenhoven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Meer weten over het kwaliteitsbeleid van Topaz? Lees verder

Foto impressie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven. Of bekijk de foto’s

   
Singel water
Drie vrouwen
Koffiejuffrouw
Voorkant Groenhoven
Breien
Man achter PC

Dan gaan we een rondje rijden, naar de Hortus. We vermaken ons best.

De zorg verandert, de zorgvrager heeft complexer gedrag, en dat vraagt veel van de verpleegkundige.

Er wordt per week 175 uur door vrijwilligers werk verricht!

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik terecht als ik een vraag heb?

  Als u vraag hebt over de door ons geboden zorg, of als u juist extra zorg nodig heeft, nemen onze medewerkers van het Cliënt Service Bureau graag de tijd voor u. Klik op onderstaande knop voor de contactgegevens.

  Cliënt Service Bureau
 • Kan ik snel terecht? Of is er een wachtlijst voor Topaz Groenhoven?

  Voor mensen met chronische lichamelijke klachten (somatiek) en mensen met dementie bedraagt de geschatte wachttijd tussen de 1 en 4 weken. Er staan minder dan 5 mensen op de wachtlijst voor Groenhoven. Dit betreft de wachtlijst voor langdurig verblijf.

  Voor zorg aan huis in Leiden, kunt u direct bij ons terecht. De medewerkers van het Cliënt Service Bureau van Topaz helpen u graag verder.

   

 • Kan ik thuiszorg krijgen zolang ik nog op de wachtlijst sta?

  Ja dat kan. Als u een indicatie heeft voor langdurig verblijf in een zorgorganisatie en u staat op de wachtlijst voor één van de locaties van Topaz – en u woont voorlopig nog thuis - dan kunt u in de tussentijd thuiszorg krijgen. We noemen dit ook wel overbruggingszorg. De medewerkers van ons Client Service Bureau helpen u graag verder.

 • Kan ik tijdelijk verblijven in deze Topaz locatie?

  Ja, binnen deze locatie zijn een aantal gemeubileerde kamers beschikbaar voor tijdelijk verblijf. U kunt hier verblijven met een 1e lijns subsidie indicatie ‘basis’ (uw huisarts verwijst u door) of met een respijtzorg beschikking (afgegeven door de gemeente).

 • Heeft Topaz ook kamers voor echtparen?

  Ja, in de woonzorgcentra van Topaz (Foreschate, Munnekeweij, Groenhoven, Haagwijk) zijn echtparenkamers. Cliënten kunnen hier verblijven als beiden een indicatie hebben, maar ook als één van de twee een indicatie heeft. De partner zonder indicatie kan een ZZP 0 aanvragen bij het CIZ www.ciz.nl

 • Wanneer kan ik op bezoek komen?

  Wij hanteren geen bezoektijden. Familie, vrienden en kennissen zijn de hele dag welkom.

 • Kan ik gratis parkeren bij Topaz Groenhoven?

  Wij adviseren te parkeren op de P&R parkeerplaats Haagweg. Daarvandaan rijden bussen die u naar Topaz Groenhoven kunnen brengen. Lopend is het 5 à 10 minuten.
  Wij hebben een klein terrein met een beperkt aantal plaatsen: als er ruimte is kunt u daar gratis parkeren.
  In de buurt rondom locatie Groenhoven is het betaald parkeren.

 • Klopt het dat er nieuwbouwplannen zijn voor Topaz Groenhoven?

  Ja dat klopt. Het tijdspad hiervoor is nog niet bekend.