Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

 

Topaz Groenhoven

 

Topaz Groenhoven is een woonzorgcentrum aan de Witte Singel  in hartje Leiden. Hier bieden we de best mogelijke zorg aan mensen met lichamelijke klachten en aan mensen met dementie. Groenhoven kenmerkt zich door een gemoedelijke en huiselijke sfeer, iedereen kent iedereen. Groenhoven is een verouderde locatie en gaat daarom begin 2019 sluiten. De bewoners en medewerkers verhuizen dan naar de nieuwe locatie Topaz Lakenhof in Leiden-Zuid .

Carola van Oerle, gebiedsmanager

 
Stel een vraag

BezoekadresWitte Rozenstraat 21
2311 XS Leiden
T071 5120 745

 

Huiselijkheid, dat typeert Topaz Groenhoven

Topaz Lakenhof wordt een woonzorglocatie voor 72 bewoners met dementie en met chronisch lichamelijke klachten. In Lakenhof gaan we kleinschalig zorgen in negen woongroepen van acht bewoners. Kleinschalig zorgen betekent dat een kleine groep medewerkers een kleine groep bewoners ondersteunt, samen met vrijwilligers en familie van de bewoners. Een groot voordeel hiervan is dat de bewoner een vaste, kleine groep medewerkers om zich heen heeft. Doordat de groep bewoners klein is, kunnen de medewerkers de bewoner echt goed leren kennen en zich makkelijker verdiepen in de levensloop van de bewoner. Hiermee maken we de zorg veel persoonlijker en kunnen we beter rekening houden met de specifieke wensen en behoeften van elke bewoner.   

In Topaz Groenhoven zijn we nu al gestart met kleinschalig zorgen in huiskamers met kleine groepen bewoners. Zo willen we de medewerkers, bewoners, familieleden en vrijwilligers zo goed mogelijk voorbereiden op deze nieuwe manier van zorgen.

Bij zorgdiensten vindt u meer informatie over het aanbod van het huidige Groenhoven. U kunt nog steeds komen wonen bij Topaz Groenhoven. Het wonen maken wij aangenaam door de verschillende voorzieningen die wij bieden,  zoals ‘de grote zaal’ waar allerlei activiteiten plaats vinden, een kapsalon en een winkeltje. Er is veel aandacht voor een prettige dagbesteding voor elke bewoner. Bij kleinschalig zorgen is het uitgangspunt ‘zoveel mogelijk het leven leiden zoals u dat thuis gewend was’. Dat betekent dat de dagbesteding steeds meer in de huiskamers plaatsvindt, maar er zijn ook grotere activiteiten in één van de gezamenlijke ruimtes. Dit overzicht vindt u onder activiteiten .

Samen met de cliënt
Topaz Groenhoven heeft een eigen cliëntenraad waarbij u als cliënt of mantelzorger met vragen en/of suggesties terecht kunt. Topaz hecht veel belang aan de samenwerking met de cliëntenraden.

Een belangrijke graadmeter op het gebied van kwaliteit is natuurlijk de mening van onze cliënten. Jaarlijks vragen we een extern bureau een cliënttevredenheidsmeting volgens de landelijke standaarden uit te voeren. Maar ook tijdens uw verblijf en als u bij ons weggaat, vragen we geregeld hoe u de tijd bij ons ervaart/ervaren hebt.
Het rapportcijfer dat cliënten en vertegenwoordigers van cliënten ons gaven in het cliënttevredenheidsonderzoek van 2015 was gemiddeld een 7,4: een 7.5 bij bewoners met een lichamelijke klacht (‘somatiek’) en een 7,3 bij vertegenwoordigers van onze cliënten met dementie.

Cliënten kunnen ook op eigen initiatief op het landelijke en onafhankelijke platform ZorgkaartNederland hun oordeel geven over de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening. Rechts ziet u de gemiddelde waardering van Topaz Groenhoven.

 

Carola van Oerle, gebiedsmanager

Kenmerken:

 •  Woonzorgcentrum
 •  Tijdelijk verblijf
 •  62 plaatsen

Faciliteiten:

 •  Hortus Botanicus op 500 m
 •  Winkeltje
 •  Eetzaal
 •  Diverse activiteiten
Topaz Groenhoven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Meer weten over het kwaliteitsbeleid van Topaz? Lees verder

Foto impressie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven. Of bekijk de foto’s

   
Singel water
Drie vrouwen
Koffiejuffrouw
Voorkant Groenhoven
Breien
Man achter PC

Dan gaan we een rondje rijden, naar de Hortus. We vermaken ons best.

De zorg verandert, de zorgvrager heeft complexer gedrag, en dat vraagt veel van de verpleegkundige.

Er wordt per week 175 uur door vrijwilligers werk verricht!

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik terecht als ik een vraag heb?

  Als u vraag hebt over de door ons geboden zorg, of als u juist extra zorg nodig heeft, nemen onze medewerkers van het Cliënt Service Bureau graag de tijd voor u. Klik op onderstaande knop voor de contactgegevens.

  Cliënt Service Bureau
 • Kan ik snel terecht? Of is er een wachtlijst voor Topaz Groenhoven?

  Voor mensen met chronische lichamelijke klachten (somatiek) en mensen met dementie bedraagt de geschatte wachttijd tussen de 1 en 3 maanden. Er staan minder dan 5 mensen op de wachtlijst voor Groenhoven. Dit betreft de wachtlijst voor langdurig verblijf.

   

   

 • Wanneer kan ik op bezoek komen?

  Wij hanteren geen bezoektijden. Familie, vrienden en kennissen zijn de hele dag welkom.

 • Kan ik gratis parkeren bij Topaz Groenhoven?

  Wij adviseren te parkeren op de P&R parkeerplaats Haagweg. Daarvandaan rijden bussen die u naar Topaz Groenhoven kunnen brengen. Lopend is het 5 à 10 minuten.
  Wij hebben een klein terrein met een beperkt aantal plaatsen: als er ruimte is kunt u daar gratis parkeren.
  In de buurt rondom locatie Groenhoven is het betaald parkeren.