Coronabeleid

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe wij hier binnen Topaz mee omgaan.

Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Samen met u doen wij er alles aan om de gezondheid van de bewoners, cliënten, medewerkers en vrijwilligers te beschermen.

Bezoek is welkom

We vinden het fijn als u op bezoek komt! De bezoekregeling binnen de Topaz-huizen is per direct aangepast naar de landelijke versoepeling voor het ontvangen van bezoek thuis. Dit betekent dat iedere bewoner een onbeperkt aantal bezoekers per dag kan ontvangen. Indien u klachten heeft vragen wij u om niet op bezoek te komen, maar thuis te blijven en uzelf te laten testen bij de GGD.

Tijdens uw bezoek adviseren wij u dringend om:

  • Afstand te houden van anderen, 1,5 meter is een veilige afstand.
  • Een zelftest te doen voordat u op bezoek komt.
  • Tijdens uw bezoek een (chirurgisch) mondneusmasker te dragen.
  • Vaak uw handen te reinigen, met water en zeep of desinfectie.
  • Te hoesten en niezen aan de binnenkant van uw elleboog.
  • Geen handen te schudden.

Boosterprik - derde coronavaccinatie

Inmiddels hebben alle bewoners, die gevaccineerd konden worden, de boosterprik ontvangen. Voorafgaand heeft de arts een gezondheidscontrole uitgevoerd en is gecontroleerd of de bewoner voldeed aan het vereiste interval van (toen nog) 6 maanden. Met deze boosterprik is de bescherming van de bewoners tegen het coronavirus opgepept.

Wat gebeurt er bij een besmetting?

Uiteraard houden onze zorgmedewerkers alle bewoners goed in de gaten. Als er sprake is van klachten zoals hoesten of verkoudheidsverschijnselen, dan komt de dienstdoende arts erbij en doen we een coronatest. Uiteraard informeren wij u hier over. Wij blijven u op de hoogte houden hoe het met uw dierbare gaat.

Bezoek blijft welkom op de locatie, ook bij positief geteste bewoners. We informeren de eerste contactpersonen per e-mail of telefonisch als er corona op de afdeling is. Positief geteste bewoners houden we gescheiden van anderen en besmette zorgmedewerkers gaan in quarantaine. Als er een coronabesmetting is op de afdeling die u bezoekt, draagt u dezelfde persoonlijke beschermingsmiddelen als medewerkers. Wij zorgen dan dat die voor u klaarliggen.

Door met zorg het bezoek te blijven organiseren, denken we de gezondheid van bewoners en medewerkers te kunnen blijven borgen.