Vertrek raad van bestuur Topaz

Per 1 november 2023 verlaten bestuurders Lia de Jongh en Edwin Kalbfleisch ouderenzorgorganisatie Topaz

Lia de Jongh, voorzitter raad van bestuur, en Edwin Kalbfleisch, lid raad van bestuur, leggen per 1 november 2023 hun functie als raad van bestuur neer. Na 5,5 jaar samen het bestuur van ouderenzorgorganisatie Topaz te hebben gevormd gaan zij beiden een andere kant op.

Lia stopt vanwege persoonlijke redenen. Na 20 jaar besturen, waarvan 8 jaar bij Topaz, is dit een natuurlijk moment om het stokje over te dragen. Zij neemt een sabbatical en denkt na over wat zij de komende jaren wil gaan doen.
Lia: “Topaz is een fantastische organisatie met prachtige mensen die iedere dag laten zien dat het hele leven telt. Ik vind het een eer dat ik 8 jaar aan het roer heb gestaan en ben heel trots op wat we samen allemaal voor elkaar gekregen hebben.”

Edwin heeft een nieuwe baan. Na 5,5 jaar als bestuurder bij Topaz is hij toe aan een nieuwe uitdaging. Hij start in november als lid raad van bestuur bij De Zorgcirkel. Hier heeft hij Finance & Control en Vastgoed, Nieuw Wonen en een aantal zorgregio’s in zijn portefeuille. De onderwerpen waarmee hij binnen Topaz ook enthousiast en succesvol aan de slag is geweest.
“Veel dank aan mijn collega’s voor de fijne samenwerking en boeiende jaren. Wat heb ik genoten van de tomeloze inzet van de collega’s voor de bewoners en cliënten van Topaz!”, aldus Edwin.

Nieuwe stappen

Het is jammer om hen te zien gaan en een groot gemis voor Topaz. De afgelopen jaren hebben Lia en Edwin zich als bestuur ingezet om van Topaz een fijne woon- en werkplek te maken. Waar bewoners en cliënten liefdevolle, persoonlijke en hoogwaardige zorg ontvangen. En medewerkers de ruimte krijgen om te handelen naar hun eigen professionele inzicht en zich te ontwikkelen in hun beroep. Uiteraard is een nieuwe stap van harte gegund en wenst iedereen hen veel succes in de toekomst.

Gelijktijdig vertrek

Dat het vertrek gelijktijdig plaatsvindt is een samenloop van omstandigheden. Topaz had dit graag anders gezien. Het is helaas niet gelukt het vertrek gefaseerd te doen. De raad van toezicht heeft de procedure voor opvolging van de twee bestuurders in gang gezet. Om de periode te overbruggen wordt er naar een interim-bestuurder gezocht.

Veel om op terug te kijken

Han van Esch, voorzitter raad van toezicht: “Onder leiding van Lia en Edwin heeft Topaz aan de hand van een heldere visie, zich gericht op de complexe zorg voor kwetsbare ouderen. Onder hun bestuurlijk leiding is Topaz erkend als doelgroep expertisecentrum voor de bewoners met de ziekte van Huntington en heeft Topaz een tweede Topcare-keurmerk voor de GRZ behaald. Ook leverden zij een mooie bijdrage aan de doorontwikkeling van Topaz360. Een dienst waarin Topaz behandeling van hoge kwaliteit in de vertrouwde omgeving thuis en bij externe zorgaanbieders biedt. Vanuit het motto ‘Het hele leven telt’ is de persoonsgerichte zorg vormgegeven. Mede dankzij de collega VVT-aanbieders is de visie ‘Samen komen we verder’ voor de regio Zuid-Holland Noord tot stand gekomen. Op het gebied van bedrijfsvoering zijn de nodige verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft de nieuwbouw een belangrijke impuls gekregen door drie nieuwbouwtrajecten. De raad van toezicht heeft grote waardering voor hun inzet en is hen zeer dankbaar. Wij wensen beide bestuurders veel succes bij hun nieuwe stap.”