Topaz verhuurt gebouwen bij Overduin tijdelijk voor opvang Oekraïense vluchtelingen

Vanaf begin 2025 zullen de voormalige gebouwen van Arabis en Anemoon op het terrein van verpleeghuis Overduin te Katwijk tijdelijk worden gebruikt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

De gemeente Katwijk heeft deze gebouwen voor een periode van twee jaar gehuurd om invulling te geven aan de landelijke taak om meer opvangplekken te creëren voor mensen die zijn gevlucht vanwege de aanhoudende oorlog in Oekraïne.

De locatie biedt plek aan 80-90 Oekraïense vluchtelingen, voornamelijk gezinnen en samenwonenden. Overdag zal er een huismeester aanwezig zijn en tijdens de avond en nacht wordt het terrein beveiligd door een professioneel beveiligingsbedrijf. Er worden tevens voldoende parkeerplaatsen aangelegd, een voorwaarde die is opgenomen in de huurovereenkomst en in overleg met Topaz is afgestemd.

Topaz blijft zich inzetten voor de zorg en ondersteuning van onze bewoners en cliënten, en deze tijdelijke opvang zal geen invloed hebben op de zorgverlening op ons terrein. Wij begrijpen dat deze ontwikkeling mogelijk vragen oproept bij onze medewerkers, bewoners, familieleden en omwonenden. De gemeente Katwijk heeft een informatieve brief verstuurd aan alle direct betrokkenen en is bereikbaar voor verdere vragen via oekraine@katwijk.nl.

Met deze tijdelijke verhuur draagt Topaz bij aan een belangrijke maatschappelijke opgave: het bieden van een veilige plek voor mensen in nood. We danken iedereen voor hun begrip en medewerking.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met de gemeente Katwijk via oekraine@katwijk.nl.