Topaz streeft naar duurzame zorg

Topaz werkt hard aan een gezondere en duurzamere woon- en werkomgeving bij Topaz. Duurzaamheid is bij Topaz een groot thema.

Duurzame projecten zijn niet alleen goed voor het klimaat, maar dragen ook vaak bij aan een betere gezondheid en besparen op de lange termijn zelfs geld. Topaz is een trots lid van het Milieuplatform Zorg, dat ons helpt onze milieu-impact in kaart te brengen en stap voor stap te verduurzamen. Topaz streeft ernaar het bronzen keurmerk Duurzaamheid van Milieu platform Zorg te behalen.

We willen samen met elkaar stap voor stap in de juiste richting zorgen voor een gezonde, duurzame toekomst. Bijvoorbeeld door hybride te werken waarmee je het aantal vervoersbewegingen vermindert. Of door af te stappen van de grote productiekeukens naar kleinschalig zorgen kunnen we beter inspelen op individuele wensen van onze bewoners met minder voedselverspilling tot gevolg. Op verschillende manieren zetten we in op verduurzaming.

Jaarverslag duurzaamheid 2023

Wat we al doen en gedaan hebben:

 • We scheiden nu 19 afvalstromen
 • We hebben elektrische auto's voor onze monteurs
 • Op veel plekken zijn er nu ledlampen geplaatst
 • We gebruiken mokken in plaats van wegwerpbekers
 • We doen mee aan een energiecampagne
 • We zetten in op duurzaam vastgoed
  En nog veel meer.

In ons jaarverslag duurzaamheid 2023 (infographic topaz-streeft-naar-duurzaamheid.pdf ) kunt u zien wat er al van onze plannen terechtgekomen is in 2023.

Green Deal 3.0

Met het ondertekenen van de Green Deal 3.0 heeft Topaz zich gecommitteerd aan het leveren van zorg met een minimale CO2-uitstoot en een minimale negatieve impact op onze leefomgeving. De vijf doelstellingen zijn:

 1. Meer inzet op preventie en leveren van zorg door in te zetten op gezondheid,
 2. Vergroten van bewustzijn en kennis,
 3. 55% minder directe CO2-uitstoot in 2030 en klimaatneutraal in 2050,
 4. 50% minder primair grondstoffengebruik in 2030 en maximaal circulaire zorg in 2050,
 5. Verminderen van milieubelasting van gebruik medicatie.