Topaz en Gemeente Leiden hebben Intentie Overeenkomst voor Herontwikkeling Groenhoven ondertekend

Leiden, 10 oktober 2023 – Gisteren ondertekende Mariëtte Vos Lambooy, bestuurder van Topaz, een Intentie Overeenkomst met de gemeente Leiden, gericht op de herontwikkeling van de locatie Groenhoven.

De ondertekening vond plaats op het stadhuis van Leiden, waarbij ook wethouder Ruimtelijke Ordening, Julius Terpstra, aanwezig was.

De overeenkomst markeert een belangrijke stap in de plannen voor de herontwikkeling van Groenhoven, waarbij de focus ligt op het creëren van een moderne en duurzame woonomgeving voor kwetsbare ouderen met geheugenproblemen en/of niet-aangeboren lichamelijke beperkingen.

Beide partijen streven naar een nieuw Groenhoven dat niet alleen voldoet aan de huidige eisen van de zorg, maar ook bijdraagt aan de leefbaarheid en de sociale cohesie in de wijk. Mariëtte Vos Lambooy benadrukt het belang van samenwerking: "Deze overeenkomst is een kans om samen met de gemeente Leiden een toekomstbestendige oplossing te ontwikkelen voor Groenhoven. We kijken ernaar uit om de komende tijd gezamenlijk aan de slag te gaan."