Topaz Revitel start met revalidatie voor mensen met geheugenproblemen

Op maandag 1 mei 2023 opende Topaz Revitel een nieuwe afdeling voor revalidatie voor mensen met geheugenproblemen.

Net als bij de andere revalidatietrajecten van Revitel ligt ook voor deze revalidanten de nadruk op de terugkeer naar huis. Revitel heeft plek voor 12 revalidanten met geheugenproblemen.

Kleine verbouwing

Voor de nieuwe afdeling was een kleine verbouwing nodig. Zo zijn de 12 kamers uitgerust met zorgdomoticatoepassingen zodat de revalidanten met geheugenproblemen veilig kunnen revalideren. Met behulp van een armband of ketting kunnen zij zich vrij bewegen over de afdeling. Ook is op de afdeling een gezamenlijke leefruimte en keuken gerealiseerd. Hier kunnen de revalidanten samenkomen voor ontbijt, lunch en avondeten. In de gezamenlijke leefruimte is ook een gastvrouw-/heer aanwezig die ondersteuning biedt waar nodig.

Betrekken van mantelzorgers

Het revalidatietraject voor mensen met geheugenproblemen verloopt vrijwel hetzelfde als voor de andere revalidanten. Zo leggen we ook voor deze revalidanten hun revalidatiedoelen vast in een persoonlijk revalidatieplan. En richten we ons op het terugwinnen van zelfstandigheid en terugkeer naar huis. Bij de revalidanten met geheugenproblemen hebben de mantelzorgers een grotere rol dan bij de andere revalidanten. We betrekken de mantelzorgers nauw in het gehele revalidatietraject.

Bloemetje voor eerste revalidant

Op maandag 1 mei mochten we gelijk de eerste revalidant op deze nieuwe afdeling ontvangen. We verwelkomden hem met een fleurig bloemetje voor op zijn kamer.