Op 9 mei hoogste punt bouw Overduin bereikt

Op dinsdag 9 mei is het hoogste punt van de bouw van Overduin bereikt. Het hoogste punt van de bouw is altijd een speciaal moment.

Op dinsdag 9 mei is het hoogste punt van de bouw van locatie Overduin in Katwijk bereikt. Het hoogste punt van de bouw is altijd een speciaal moment.

Wat wordt er gebouwd

Op Overduin worden voor 80 bewoners met de ziekte van Huntington nieuwe moderne appartementen gebouwd. Daarnaast komt er een mooi nieuw restaurant waar bewoners van heel Overduin kunnen lunchen of gezellig met verwanten een kopje koffie kunnen drinken of een snack kunnen halen.

Topaz trakteert bouwvakkers

Teamleider facilitair Gerard van Rijn en projectleider bouw Joost Peschier hebben samen met KBM de laatste dakplaat van de liftschacht geplaatst en hiermee is het hoogste punt van de nieuwbouw echt bereikt. Traditioneel wordt de aannemer dan met al zijn medewerkers getrakteerd op pannenbier, dit is niet altijd letterlijk bier trakteren maar gaat om een traktatie van opdrachtgever naar de aannemer. Topaz heeft op zijn Katwijks getrakteerd op een lekker gebakken visje aan de ongeveer 20 aanwezige bouwvakkers. Dit werd met groot enthousiasme ontvangen en het was een gezellig moment samen.

Eerstvolgende mijlpaal

De volgende mijlpaal in het bouwtraject zal zijn als het gebouw wind- en waterdicht is, dan kan de afwerking binnen van start gaan. Dit zal iets na de bouwvak zijn.

Wanneer is de oplevering

De oplevering staat nu in Q1/Q2 van 2024 gepland, dus in het begin van het jaar 2024. Dan kunnen de bewoners er nog niet in. Na de oplevering moet Topaz zelf nog het een en ander aanbrengen zoals o.a. het verpleeg oproepsysteem. De verhuizing van de bewoners zal dan medio Q2 van 2024 gaan gebeuren.