Topaz ondertekent de Green Deal Zorg

Duurzame zorg voor een gezonde toekomst

Topaz maakt een mooie ontwikkeling door. Er is met veel mooie projecten een start gemaakt. Zoals de nieuwe gastvrije ontvangstruimte in Zuydtwijck en de start van de nieuwbouw van locatie Foreschate en verbouw van locatie Overduin. Een thema wat ons allemaal raakt is een prettige woon-, werk- en leefomgeving. We merken het allemaal, het wordt warmer, de regenbuien zijn intenser en de vanzelfsprekendheid waarmee we reizen, (overmatig) consumeren, staat onder druk. Door binnen de huidige projecten door de duurzame bril te kijken willen we zorgen voor een duurzame gezonde toekomst, want het hele leven telt.

Green Deal Zorg

Met de Green Deal Zorg wil Topaz de verduurzaming in de zorg versnellen. Dit is hard nodig, want minstens 7 procent van de CO2 uitstoot in Nederland wordt veroorzaakt door de zorg en we produceren met elkaar een enorme afvalberg. Topaz gaat zich hier nog meer voor inspannen. Elke dag moeten we het met elkaar beter doen.

De Green Deal Zorg bestaat uit 4 thema’s:

  • 49% CO2 reductie in 2030;
  • circulaire bedrijfsvoering;
  • medicijnresten in het afvalwater;
  • gezond makende leefomgeving en milieu.

We beginnen met twee thema’s. Allereerst gaan we vooral aan de slag met de reductie van CO2. Onlangs behaalden we al een mooie mijlpaal, want Topaz is volledig overgegaan op 100% duurzaam opgewekte energie! Zo besparen we 2.199 ton CO2 per jaar! Ten tweede werken we dit najaar toe naar betere afvalscheiding op alle locaties.

In het onderstaande filmpje vertellen we wat we hiervoor gaan doen en waar we al mee bezig zijn.

``