Geslaagde Vitaliteitsmarkt bij Topaz

Topaz organiseerde afgelopen week de Topaz Vitaliteitsmarkt. Elk van de negen locaties kon een dag genieten van stoelmassages, workshops, een smoothiefiets en nog veel meer.

Het hele leven telt, dus het geluk van werknemers staat hoog op de prioriteitenlijst van Topaz. Er zijn zoveel factoren die kunnen meespelen bij het in balans zijn en blijven. Met de vitaliteitsmarkt kon elke werknemer van Topaz meer leren over diverse vormen van fitheid.

Bij een informatiekraam lagen informatieve folders en verschillende leuke give aways, zoals bijvoorbeeld een gratis theraband. Die kon je meteen uittesten door deel te nemen aan een training die ter plekke door een Topaz 360 collega werd aangeboden. Of je kon gewoon even rustig genieten van een mandarijntje, banaan of gezonde reep.

Je mocht ook zelf werken aan het maken van een gezonde snack, namelijk door fietsend je eigen smoothie te blenden op de smoothiefiets. Dat zorgde voor een vaak hilarische en gezellige sfeer. Na alle beweging kon je even bijkomen op een massagestoel van Massage in Bedrijf. Deze massagetoppers zorgden ervoor dat iedere medewerker volledig ontspannen de dag kon vervolgen.

De leefstijlcoaches van MyDailyLifestyle boden met hun "Meten is Weten!" stand een health check en een weergave van je ‘echte leeftijd’. Met nuttige tips en persoonlijk advies gaven zij medewerkers een verfrissende kijk op hun lifestyle.

Vitaliteit heeft niet alleen te maken met voeding en beweging, maar ook met stress en mentaal goed voor jezelf zorgen. Veel mensen kampen tegenwoordig met financiële zorgen. Daarom bood Topaz via het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) twee relevante workshops aan: Grip op geld; om je financiële fitheid te checken en meer inzicht in en grip op je financiën te krijgen. En de workshop Fit naar je pensioen werd gegeven: een basis voor alles waar je mee te maken krijgt rondom je pensioen, welke keuzes er zijn en hoe je inzichten kan vertalen naar de persoonlijke situatie.

Ook samenwerkingspartner ZW Connect richtte zich diezelfde week met het thema ‘Sterk in je werk week’ op vitaliteit. De interessante online workshops die ZW Connect bood, waren beschikbaar voor de Topazmedewerkers.

Els Oosthoek, manager Organisatie & Ontwikkeling bij Topaz kijkt tevreden terug op deze geslaagde week: “In de zorg ben je vaak vooral voor anderen aan het zorgen, we willen met deze week de medewerker ook weer eens extra in het zonnetje zetten. Het was geweldig om zoveel collega’s blij van de massagestoel af te zien komen. En de Healthcheck was onthullend; sommige collega’s schrokken er van dat hun fysieke leeftijd flink wat hoger was, maar het bracht ook in beeld waar het wel goed zit. Zo had een 60-jarige collega een fysieke leeftijd van maar liefst 45 jaar. We bieden heel veel op het gebied van vitaliteit, maar dat is niet altijd voor iedereen goed te vinden. We gaan in 2023 de focus op vitaal werken vervolgen met sporten op alle locaties. En wie weet komt de stoelmassage ook wel terug, die was heel populair.”