Terugblik opening gastvrije ontvangstruimte Topaz Zuydtwijck

Op maandag 30 mei vond de officiële opening van de nieuwe gastvrije ontvangstruimte van Topaz Zuydtwijck in Leiden plaats.

De gastvrije ontvangstruimte is voor de bewoners, bezoekers en medewerkers. Een plek voor ontmoetingen maar ook voor momenten met dierbaren. Een plek waar iedereen zich veilig kan bewegen en waar je gehoord en gezien wordt. Uitgangspunt van het vernieuwde concept is de volledige aandacht voor bewoners en collega’s. Ook in de dagen die volgden vierden we de opening met collega’s, bewoners, hun familie en vrijwilligers.

De opening

Bestuurder Lia de Jongh opende de ochtend met een dankwoord aan alle collega’s die hun stinkende best hebben gedaan om de ruimte tot dit prachtige resultaat te brengen. Na een mooi woord van Lia de Jongh werd de ruimte officieel geopend middels het doorknippen van het gouden lint door Corrie en Wil, twee bewoonsters van Topaz Zuydtwijck. Daarna werd een speciaal kunstwerk onthuld door de bewoonsters. Het schilderij geeft ‘het hele leven telt’ weer en neemt je mee naar vroeger en nu. Vroeger, langs de bekende monumenten van de stad Leiden die in het geheugen van de bewoners gegrift staan. De Koornbeursburg en De Hooglandse Kerk. Nu, langs de nieuwe gastvrije ontvangstruimte met de gastvrouw, het oud Hollandse snoepgoed en de binnentuin van Zuydtwijck.

Een gastvrij ontvangst

Bij binnenkomst van de nieuwe gastvrije ontvangstruimte zal een medewerker je gelijk te woord staan. Er staat altijd een lekkere kop koffie klaar met een vers gebakje voor een echt koffiemomentje. Een plek waar ontmoeten en ontspannen belangrijk is. Intussen heeft de nieuwe ontmoetingsplek ook verschillende ruimtes om te wisselen van sfeer. Van intieme momenten tussen de bewoners en hun dierbaren, tot gezellige momenten die gepaard gaan met een lekker glas wijn en een borrelplankje. De nieuwe ontmoetingsplek straalt warmte uit, waar de bewoners, bezoekers en medewerkers worden geholpen met een glimlach.

Het hele leven telt

Met de nieuwe gastvrije ontvangstruimte dragen we bij aan het leefplezier van de bewoners. We zijn immers te gast in hun huis en sluiten dan ook aan bij wat zij belangrijk vinden. Een warm welkom, lekker eten, een gevoel van thuis. Dat is de droom van Topaz: de mens blijven zien, waardigheid beschermen, doen wat ertoe doet, voor, door en met degene om wie het gaat. Dat is het hele leven telt.