Feestelijke opening nieuwbouw Topaz Overduin

Morgen is het feest in Katwijk want Topaz-locatie Overduin opent de nieuwbouw! De hele dag zal Overduin gasten en belangstellenden ontvangen.

Het nieuwe restaurant en de nieuwe woonafdeling zullen morgen op feestelijke wijze met bewoners, medewerkers, het bestuur van Topaz en de burgemeester en wethouders van Katwijk worden geopend.

  • 's Morgens is er een moment speciaal voor de bewoners en naasten. Bestuurslid Mariëtte Vos Lambooy zal samen met de bewoners het lint doorknippen.
  • Op het middaguur zal een tweede ceremonie plaatsvinden, dit keer zal bestuursvoorzitter Rein Souwerbren, samen met bewoners en de burgemeester van Katwijk het lint doorknippen. Genodigden kunnen na de ceremonie een kijkje nemen.
  • 's Middags van 14:00 tot 19:00 uur stelt Overduin de nieuwbouw open voor belangstellenden. Er zullen rondleidingen worden gegeven in het restaurant en de begane grond van de nieuwe afdeling.

Wat is nieuw?

Hoofdingang en restaurant verplaatst naar centrale plek

De hoofdingang van de locatie is in de nieuwe situatie centraal gelegen. Pal achter de hoofdingang bevindt zich het nieuwe restaurant waar bezoekers, bewoners en collega's kunnen rekenen op een gastvrije ontvangst. De receptie komt hiermee te vervallen. Ook is er een nieuwe kapsalon gerealiseerd, in de bestaande bouw.

Moderne afdeling, passend bij de bewoners met de ziekte van Huntington

De nieuwe afdeling vervangt de oude gebouwen. Deze is modern en volledig afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de bewoners met de ziekte van Huntington. De appartementen en gemeenschappelijke ruimtes zijn ruim. De verwarming en koeling is per appartement te regelen en bij elke afdeling is toegang tot een buitenruimte. Er kunnen 80 bewoners worden geplaatst. De bewoners zullen in juni gaan verhuizen. Omdat de locatie prachtig in de duinen ligt, kregen de nieuwe afdelingen nieuwe namen: op de onderste verdieping bevindt zich de Duinvallei bestaande uit twee units. Op de begane grond bevindt zich de Zuidduinen, bestaande uit vier units. Op de eerste verdieping bevindt zich de Vlaggeduin, bestaande uit twee units.

Domotica

Er is gekozen voor een nieuw verpleegoproepsysteem en meer inzet van domotica zoals gebruik van sensoren. Men gaat gebruik maken van smartphones en een app voor monitoring, signalering, communicatie, beantwoording en behandeling van de zorgalarmering. In hoeverre men de domotica gebruikt hangt af van de behoefte van de bewoner.

Duurzaam gebouwd

Op Overduin wekken ze voor een groot deel hun ze eigen elektriciteit op met bijna 300 zonnepanelen. Er zijn meerdere grote lucht-water warmtepompen geplaatst, zowel naast het huidige gebouw als op het dak van de nieuwbouw. Het gasgebruik van de totale locatie gaat omlaag met meer dan twee derde. De CO2-uitstoot is hiermee enorm verminderd.

Nieuwsgierig?

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de open middag. Er zullen rondleidingen op de Zuidduinen worden gegeven tussen 's middags 14:00 tot 19:00 uur.